Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 30.06.2010.

Književno umjetnički projekt - 'Sedam'

Književni klub Booksa i nakladnička kuća Celeber predstavljaju - "Sedam" - roman u nastajanju kojeg započinju pisati: Daniel Bele, Ivana Gudelj, Luka Marić, Dario Šarec, Andrija Škare, Predrag Vrabec i netko od Vas!

S prvim pakleno vrućim danima iz Celebera stiže pravo ljetno osvježenje, književno-umjetnički projekt čije ćete izabrane dijelove od sljedećeg tjedna pa kroz cijelo ljeto moći pratiti na internetskim stranicama Bookse i Celebera!

Roman u nastajanju "Sedam" započinje pisati šestoro Celeberovih autora (Luka Marić, Ivana Gudelj, Andrija Škare, Dario Šarec, Predrag Vrabec i Daniel Bele) te još jedan koji možete postati upravo Vi, podvrgnuto eksperimentu pisanja jednog te istog romana. Svaki od njih napisat će po 15-20 kartica teksta prema kosturu koji su osmislili urednici romana Ivo Caput i Daniel Bele.

Također, s prvim objavljenim ulomkom Booksa i Celeber otvaraju NATJEČAJ za kratku priču, a najbolja od njih svom će autoru/ici donijeti književnu stipendiju u iznosu ostvarenom od prodaje knjige uz uvjet da napiše završno poglavlje knjige 'Sedam' koju će objaviti nakladnička kuća Celeber.

Kako se nakladnička kuća Celeber, kao izdavač romana, odlučila odreći ikakve financijske dobiti (rabat koji nameću knjižare i distribucijske mreže u rasponu od 30-50% od maloprodajne cijene), kompletan rabat prodanih primjeraka uplatit će na žiro-račun pobjednika/ce u obliku Stipendije!

Također je vrijedno napomenuti da su se i svih šestoro pisaca dobrovoljno odrekli honorara sa željom da bi se za pobjednika/cu natječaja skupilo što više financijskih sredstava, te tako doprinijeli što većoj Stipendiji pobjedniku/ci natječaja.

Cijeli projekt traje od 21.06.2010. (od otvorenja natječaja) pa do studenog 2010. kad iz tiska izlazi roman, a možete ga pratiti na OVDJE.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –