Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 13.10.2014.

Leonida Kovač gošća listopadskog Cruisinga sa Srđanom Sandićem
Održava se
14.10.2014.

Jesmo li još uvijek moderni?; suvremene umjetničke tendencije; zadiranje vizualne kulture u pitanja političkih konstrukcija stvarnosti... neke su od tema koje će voditelj Srđan Sandić i njegova gošća, povjesničarka i teoretičarka kulture Leonida Kovač, dotaći kroz razgovor na tribini "Cruising sa Srđanom Sandićem" koja se održava u utorak, 14. listopada s početkom u 19 sati u Klubu MaMa (Preradovićeva 18, Zagreb).

 
Leonida Kovač je povjesničarka i teoretičarka kulture, kustosica, izvanredna profesorica na ALU Sveučilišta u Zagrebu, gdje predaje kolegije Povijest umjetnosti, Umjetnost na prijelomu stoljeća i Suvremene teorije. Koncipirala je i realizirala četrdesetak izložbi, te bila povjerenica i kustosica hrvatskog nastupa na Međunarodnom bijenalu suvremene umjetnosoti u Sao Paulu (2002) i na Venecijanskom bijenalu (2003). Članica je Međunarodne udruge kritičara umjetnosti AICA, a u razdoblju 2002 - 2005. i potpredsjednica te udruge sa sjedištem u Parizu.

Objavila je sljedeće knjige: "Konteksti"; "Kodovi identiteta"; "Edita Schubert"; "Relacionirane stvarnosti"; "Gorki Žuvela: Izmisliti sebe"; "Anonimalia: Normativni diskurzi i samoreprezentacija umjetnica 20.stoljeća"; "U zrcalu kulturalnog ekrana: Jagoda Kaloper" te "Tübingenska kutija. Eseji o vizualnoj kulturi i biopolitici" (2013).


Fotografija: MaMa.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –