Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 07.04.2011.

Marina Šur Puhlovski na 'Dekonstrukcijama' u HDP-u
Održava se
07.04.2011.

Hrvatsko društvo pisaca u sklopu ciklusa tribina "Dekonstrukcije" u četvrtak, 07. travnja 2011., s početkom u 19 sati, organizira razgovor sa Marinom Šur Puhlovski. Tribina se održava u prostorima HDP-a, Basaričekova 24, Zagreb.

Marina Šur Puhlovski autorica je brojnih romana, priča, dnevničke proze, a bavila se i književnom kritikom. Na tribini bit će riječi o njenom romanu "Ljubav" (Ljevak, Zagreb, 2010.)

Ulomci iz romana bit će predstavljeni dramskim prilogom u režiji Dorte Jagić, a voditeljica tribine "Dekonstrukcije" je Darija Žilić.


**

...O čemu razgovaraju ljubavnici? O sebi, samo o sebi, o ljubavi koju svaki od njih vidi u zrcalu onoga drugoga: Ljubav očekuje da joj pričamo o njoj samoj, zapisala je Alice Ferney pišući o Paulini i Gillesu. U "Ogledima o ljubavi" Alain de Botton traga za odgovorima na pitanje kada počinjemo postojati? Misli on kako mi nismo MI sve dok ne naučimo razgovarati, sve dok se ne pojavi netko tko je u stanju razumjeti ono što govorimo jer MI nismo u potpunosti "živi" sve dok nismo voljeni...

Susret na otoku, strast, pisma jasnih riječi, udaljenosti, kratki razgovori, tijelo koje pamti hladnoća ruku, miris udaljenih kiša, rat, obitelj, kompromisi, čista ljubav, Zagreb, Beograd, Karlobag, kuhinja u kojoj je središnji predmet starinski kredenc svijetloplave boje... samo su neke od motivskih oznaka ovoga ljubavnog govora koji je počeo kada je Josip imao četrdeset i četiri, a Sofija četrdeset i tri godine...
 

 

 

 

 

 

 

     

 

      

 

voditeljica tribine Dekonstrukcije

Darija Žilić

 

 

u HDP-u, Basaričekova 24, Zagreb

 

 

      

 

 

 

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –