Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 27.06.2016.

Natječaj : Drugo državno prvenstvo Hrvatske u slam poeziji
Održava se
03.07.2016. u 19h

Natječaj: Drugo državno prvenstvo Hrvatske u slam poeziji održat će se 3. srpnja 2016. u klubu Močvara u Zagrebu, s početkom u 20 sati. Događaj organizira udruga DADAnti (Split) u suradnji s udrugom Udruženje za razvoj kulture - URK (Zagreb).

Na natječaj se može prijaviti bilo koji punoljetan državljanin RH. Kandidate ocjenjuju 3 volontera iz publike i 3 člana stručnog žirija. Svi ocjenjuju s ocjenama od 1 do 5. Ove se godine kandidate neće ograničavati nikakvim pravilima. Publika i žiri glasuju prema osobnom senzibilitetu. Pobjednik prvenstva dobiva besplatno putovanje i plaćen hotel i hranu u Belgiji, gdje će u studenom, na europskom prvenstvu u slam poeziji, predstavljati Hrvatsku. Dio troškova putovanja dodjeljuje udruga DADAnti (avansno, u vidu honorara za pobjedu, ali uz potpisivanje obvezujućeg Ugovora o trošenju sredstava u svrhu putovanja), a dio daju Belgijanci (60% troškova karte nakon povratka u Hrvatsku). Radi transparentnosti troškovnik će u kratkim crtama na otvorenju događaja predstaviti financijski voditelj projekta, Franko Bušić.

Prije prijave guglajte o slamu. Poezija bi trebala biti narativna i angažirana (govoriti o socijalno-ekonomskim problemima, problemima manjina, promicati ljudska prava). Od kandidata se očekuje da prilože i prijevod svoje pjesme (nastupa, ako je više kraćih pjesama) na engleskom jeziku, za promotivne materijale. Pobjedniku će se montirati video s engleskim titlovima za potrebe nastupa u Belgiji. Izvedba bi trebala trajati do 3 minute, maksimalno 5 minuta. Ako kandidat probije vremensko ograničenje voditelj programa ga zaustavlja u daljnjem nastupu. Imajte u vidu da nije važna samo poezija. Ocjenjuje se i scenski nastup.

Kandidati moraju unaprijed (do 2. srpnja) voditelju programa (Mario Kovač) dostaviti: ime i prezime, OIB, adresu prebivališta (onu na kojoj je prijavljen u Poreznoj upravi), kontakt telefon, e-mail adresu i prijevod nastupa na engleski. Prijave poslati na: mariokovac69@yahoo.com.

Stručni žiri: Mario Kovač, Franko Bušić i Zdenko Franjić.

Ako se prijavi manji broj kandidata ostavljena je mogućnost da kandidatima budu isplaćeni i putni troškovi do Zagreba i to na način da kandidatima iz Splita troškove plaća udruga DADAnti, a kandidatima iz drugih gradova udruga URK. Kandidati će o eventualnoj isplati putnih troškova i načinu isplate biti obaviješteni nakon sastavljanja konačnog popisa, 2. srpnja.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –