Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 01.09.2014.

Natječaj za najbolju kratku priču : Neispričane ljubavi

Imate li svoju neispričanu ljubavnu priču? Ako o ljubavi ne želite govoriti već biste o njoj radije pisali, napišite priču o onome o čemu već dugo šutite. Napišite o čemu šutite kad šutite o ljubavi. Ili naprosto izmislite.

Programski odbor Mjeseca hrvatske knjige pokreće natječaj za kratku (ljubavnu) priču na temu Neispričane ljubavi. Natječaj je otvoren od 1. rujna do 1. listopada 2014. godine u ponoć. Radovi pristigli nakon navedenog roka neće se uzeti u razmatranje.

Kriteriji natječaja:

- Poslana priča ne smije biti prethodno objavljena.
- Natječaj je javan.
- U natječaju nemaju pravo sudjelovati djelatnici Knjižnica grada Zagreba i članovi Programskog odbora.
- Maksimalna duljina priče je 7200 znakova, uključujući razmake (Timesnewroman, 12 točaka, prored 1,5, u formatu word (formati .docx ili .doc)
- Jezik priča je hrvatski.
- Svi koju sudjeluju imaju pravo poslati samojednu priču na natječaj.
- Za prve tri najbolje kratke priče (prema ocjeni žirija) su osigurane nagrade.
- Priče se šalju isključivo na e-adresu neispricane.ljubavi@gmail.com
- Autori uz priču trebaju poslati puno ime i prezime te broj telefona/mobitela i adresu za kontakt (podaci služe samo za evidenciju Programskom odboru i neće biti proslijeđeni članovima žirija). U naslov e-pošte molimo napisati: Za natječaj MHK 2014., (naziv priče), ime i prezime autora.

Pristigle priče ulaze u konkurenciju za tri nagrade:

1. nagrada: Dvodnevno putovanje u Veneciju za dvije osobe s polaskom iz Zagreba.
Prva nagrada uključuje pokrivene troškove puta, smještaja s doručkomu hotelu 3*, razgled prema programu i pratitelja putovanja za pobjednika i njegovog pratitelja. Nagradu će dobitnik konzumirati u terminu kada mu odgovara, a u dogovoru sa sponzorom nagrade Integral Zagreb d.o.o. turistička agencija.

2. nagrada: Jedan polupansion u Gorskom kotaru u pansionu Bijela Ruža za dvije osobe.
Druga nagrada uključuje pokriven trošak polupansiona za dvije osobe u pansionu Bijela Ruža u Ravnoj Gori, za dobitnika i njegovog pratitelja. Nagradu će dobitnik konzumirati u terminu kada mu odgovara, a u dogovoru sa sponzorom nagrade, vlasnikom pansiona Bijela Ruža.

3. nagrada: Zaljubljeni Zagreb - tematski razgled Zagreba za dvije osobe u pratnji vodiča.

Razgled grada Zagreba koji priča najljepše zagrebačke ljubavne priče, približava običaje starog Zagreba vezane za ljubav i udvaranje i otkriva detalje iz ljubavnih života poznatih Zagrepčana. Razgled grada s romantičnom notom. Nagradu će trećeplasirani dobitnik konzumirati u terminu kada mu odgovara, a u dogovoru sa sponzorom nagrade i voditeljicom ture gospođom Dorom Fila Butković.

Žiri koji čine Maja Brajko Livaković (književnica), Tomislav Brlek (književni teoretičar), Ružica Cindori (književnica) i Jadranka Pintarić (književna kritičarka i književnica), pregledat će sve pristigle radove te odabrati pobjednike.

Rezultati natječaja bit će objavljeni na konferenciji za medije Mjeseca hrvatske knjige 13. listopada 2014., a dodjela nagrada na otvorenju MHK-a u Splitu.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –