Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 09.09.2010.

Novi animirani multimedijski projekt Bulaja naklade - 'Mice'

Novi animirani multimedijski projekt Bulaja naklade "Mice" ("The Cat Time Stories") predstavit će se na najvažnijem europskom koprodukcijskom skupu "Cartoon Forum", koji će se održati u Mađarskoj, od 14. do 17. rujna 2010.

"Cartoon Forum" je vodeći europski koprodukcijski forum u području animacije, mjesto na kojemu se "ključnim igračima", producentima i distributerima, predstavljaju novi televizijski animirani serijali. Postoji već 21 godinu, a ove se godine prvi put održava na istoku Europe, u Mađarskom gradu Sopronu od 14-17. rujna. Od 110 prijavljenih projekata za pitching je odabrano njih 63, među njima i "Mice", koje su ujedno prvi hrvatski animirani serijal odabran za sudjelovanje na ovom prestižnom događaju.

Većina europskih animiranih uspješnica "začeta" je upravo na "Cartoon Forumu". Za projekt su poseban interes iskazali predstavnici slavnog britanskog studija Aardman (animirane uspješnice "Wallace i Gromit", "Pusti vodu da miševi odu", "Pobuna u kokošinjcu"...), njemačkog Studija 100 ("Pčelica Maja", "Viki Viking"...), finske i danske televizije i drugi.

O projektu "Mice":

Nakon međunarodnog uspjeha multimedijskog projekta "Priče iz davnine", i s novim projektom Bulaja naklada nastavlja tradiciju prevođenja nekog djela iz hrvatske književnosti u nove forme: ovaj put radi se o djelu suvremenog autora: zbirki kratkih pripovijetki "Zgodice o micama" Nade Horvat, spisateljice i prevoditeljice iz Zagreba.
 
Zbirka "Mice", napisana "paralelno" na hrvatskom i engleskom jeziku, sadrži 33 kratke priče koje pričaju o pustolovinama i doživljajima humaniziranih ali ipak izrazito mačjih likova. Mice traže zakopano blago, ljute svoje ljudske vlasnike, zdvajaju nad svojim izgledom, izbjegavaju pse, zaglavljuju na vrhu drveta i čine sve što spada u zgusnuti raspored mačjeg dana. Jedna od mica čak otkriva da može i letjeti... 

Rezultat projekta bit će kolekcija od 33 animirana filma, rađena tehnikom crtano-kolažne 2D animacije, s dodatnim interaktivnim sadržajima za Internet i mobilne uređaje. Neki od naslova iz zbirke su "Mica stidljivica", "Mica šminkerica", "Mica lakomica", "Mica poštarica", "Mica krotiteljica oblaka"...

Redatelj i glavni voditelj projekta je Helena Bulaja. Autor likova i animacije je mlada zagrebačka animatorica Dea Jagić, koja je ujedno i ko-redatelj. Glazbu potpisuje stalni suradnik Bulaja naklade Christian Biegai iz Berlina, skladatelj glazbe za animirani film “Regoč” Helene Bulaja i multimedijski projekt “Mehaničke figure_inspirirani Teslom”. Za piksilaciju i stop-animaciju bit će zadužen Alistair Keddie, škotski animator i fotograf poznat po filmu "Šuma Striborova" iz projekta "Priče iz davnine", a background-artist je Nora Mojaš, mlada ilustratorica i dizajnerica iz Dubrovnika.

Više o projektu "MICE"!

– The Cat Time Stories –

Trailer from Helena Bulaja on Vimeo.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –