Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 02.02.2016.

Otvorenje izložbe Andree Petrlik Huseinović 'Djetinjstvo, ljubav i plavo nebo'
Održava se
04.02.2016. u 19h

Povodom nominacije Andree Petrlik Huseinović za nagradu ALMA (Astrid Lindgren Memorial Award) 2017. godine, u Galeriji Kupola Gradske knjižnice u Zagrebu (Starčevićev trg 6) otvorit će se izložba Andree Petrlik Huseinović "Djetinjstvo, ljubav i plavo nebo".

Otvorenje izožbe održat će se u četvrtak, 4. veljače u 19 sati, a govorit će: Ismena Meić, Isabella Mauro, Ranka Javor i Andrea Petrlik Huseinović.

Andrea Petrlik Huseinović rođena je 1966. godine u Zagrebu. Diplomirala je grafiku na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Osim ilustriranjem bavi se i pisanjem. Ilustrirala je više od 60 naslova, objavila šest autorskih slikovnica: Plavo nebo, Ciconia Ciconia, Moja obitelj, Maleni, Ljubav, Jan Vjetroviti, zbirku kratkih priča Fragile, knjigu Kuća lutaka i prepričala četiri bajke. Knjige su joj  prevedene na mnoge svjetske jezike. Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja.


O nagradi ALMA:

Astrid Lindgren Memorial Award – ALMA utemeljena je 2002. godine nakon smrti  znamenite spisateljice za djecu. Ovu međunarodnu nagradu  utemeljila je Švedska vlada a vodi je Swedish Arts Council u Stocholmu. Nagrada se dodjeljuje svake godine jednom živućem  piscu, ilustratoru ili promotoru čitanja za ukupni doprinos na području književnosti za djecu i mlade i iznosi 5 milijuna švedskih kruna. Dodjeljuje se za visoke umjetničke domete i humanističke vrijednost u duhu Astrid Lindgren a ima za cilj jačati interes za dječju knjigu u svijetu te promicati dječja prava.

Pravo nominacija imaju od strane žirija odabrane ustanove i organizacije pojedinih zemalja među kojima je i Hrvatski centar za dječju knjigu – Hrvatska sekcija IBBY-ja u Knjižnicama grada Zagreba. Hrvatski centar za dječju knjigu do sada je za nagradu ALMA kandidirao Zvonimira Baloga, Vjekoslava Voju Radoičića, Svjetlana Junakovića, Miru Gavrana i Luku Paljetka.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –