Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 27.09.2017.

Otvorenje izložbe Ilustracije pričaju
Održava se
28.09.2017. u 19h

U četvrtak, 28. rujna u Oris Kući arhitekture se otvara izložba Ilustracije pričaju.  Izložba se sastoji od 50 radova koji su nastali kao rezultat serije Snapshot intervjua sa 10 mladih ilustratora iz Hrvatske i Srbije, vođenih od travnja do kolovoza 2017. godine u suradnji sa portalom Buro 24/7.  

Kako objašnjava autorica projekta i prve samostalne izložbe, Lana Petrak, sama riječ snapshot označava kratki uvid ili malu količinu informacija prema kojima možemo naslutiti kakav je netko. Intervju je osmišljen tako da svi autori odgovaraju na pet jednakih pitanja kroz svoj primarni medij - ilustraciju, i umjesto pisanih odgovora nacrtaju priče o sebi. Različitih formata i tehnika, radovi daju jedinstvenu introspektivu kojom ogoljuju intimu autora i otkrivaju stvari koje je lakše nacrtati nego napisati. Ujednačena pitanja autorice daju u konačnici komparativni prikaz tehnike te skrivenog svijeta mašte intervjuiranih umjetnika.

 

Tea Jurišić

Na ovoj izložbi nam svoje priče o ludostima i ljubavi pričaju ilustratori Davor Gromilović, Klasja Habjan, Tea Jurišić, OKO, Klara Rusan, Killa slova, Manuel Šumberac, Stipan Tadić, Hana Tintor i Dominik Vuković.

Izložba će se moći pogledati do utorka, 10. listopada, u Oris kući arhitekture. Povodom zatvaranja izložbe održat će se dobrotvorna aukcija izloženih radova u svrhu pomoći radu Udruge Pragma koja se bavi promicanjem, razvitkom i unaprjeđenjem svih aspekata socijalne i zdravstvene zaštite socijalno ugroženih i bolesnih osoba.

O autorici izložbe i serije intervjua:

Lana Petrak rođena je u Zagrebu 1988. godine. Završila je studij arhitekture u Zagrebu, a dodatno se obrazovala te radila u Münchenu i Amsterdamu. Uz rad u arhitekturi, djeluje interdisciplinarno te sudjeluje na međunarodnim radionicama, a u slobodno vrijeme prati i promiče likovnu umjetnost, osobito mlade autore. Radi u međunarodnom arhitektonskom uredu Artelior u Zagrebu.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –