Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 23.11.2018.

Paralelni svjetovi: Nacizam i nadnaravno u Trećem Reichu - razgovor uz knjigu
Održava se
27.11.2018. u 19:30h

Razgovor uz hrvatsko izdanje knjige Erica Kurlandera "Hitlerova čudovišta: Povijest nadnaravnoga u Trećem Reichu" (Naklada Ljevak, 2018.) održat će se u utorak 27. studenoga u 19.30 sati u Knjižnici i čitaonica Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.

Sudjeluju: Nadežda Čačinovič, filozofkinja i Hrvoje Klasić, povjesničar.

Tribinu uređuje i vodi: Kristijan Vujičić, mag. phil. 

Nakon 8 godina istraživanja i na 600 stranica, povjesničar Eric Kurlander pronicljivo i pedantno prikazuje cjelovitu povijest nadnaravnoga u nacističkoj Njemačkoj. Razmišljanje u okvirima nadnaravnoga bilo je neraskidivo povezano s nacističkim projektom. Za potrebe preoblikovanja njemačke politike, kulture, znanosti i religije, režim se pozivao na astrologiju, paranormalno, mitologiju, arijsko-germansko poganstvo, vračanje, čudesna oružja i izgubljena kraljevstva. Kurlanderovo djelo predstavlja istodobno stručan i provokativan prikaz ove teme te kritički duboko uranja u najmračniju bit nacističke Njemačke.

Eric Kurlander

Hitlerova čudovišta : Povijest nadnaravnoga u Trećem Reichu

  • Prijevod: Damir Biličić
  • Naklada Ljevak 11/2018.
  • 616 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533551944
  • Cijena 219.00 kn

Eric Kurlander, cijenjeni američki povjesničar i veliki poznavatelj suvremene njemačke povijesti, u knjizi 'Hitlerova čudovišta' pronicljivo i pedantno prikazuje cjelovitu povijest nadnaravnoga u nacističkoj Njemačkoj – istražujući okultne ideje, ezoteričnu znanost i poganske religije koje je u službi održavanja vlasti propagirao Treći Reich.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –