Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 07.03.2008.

Pismo i glava : promocija nove knjige Vedrane Rudan

Izdavačka kuća V.B.Z. poziva vas na predstavljanje nove knjige Vedrane Rudan "Kad je žena kurva / Kad je muškarac peder". Na sam Dan žena, u subotu, 8. ožujka 2008. godine u 12 sati ispred javnog gradskog WC-a (Cesarčeva ulica) kod  Trga bana Josipa Jelačića u Zagrebu, bit će priređen performance uz dijeljenje prigodnih darova za dame i gospodu pod nazivom "Pišajmo ravnopravno".

Sudjeluju: Vedrana Rudan i Vladimir Arsenijević, urednik knjige.

Autorica ovog puta nudi dvije knjige u jednoj, uz dva provokativna naslova "Kad je žena kurva / Kad je muškarac peder". Ovo je blasfemičan pogled na ovdašnju svakodnevicu i sve nas - muškarce i žene. Starost, smrt, gubljenje ljepote, loš seks, mržnja, nasilje, pokvareni, ustajali međuljudski odnosi - sve su to naličja onih ljepših tema koje zapravo pokreću autoricu: mladosti, života, ljepote, dobrog seksa, ljubavi, blagosti, dobrih, svježih ljudskih odnosa.

Vedrana Rudan uvijek je spremna podsjetiti nas da stvari nisu ni izbliza onoliko jednostavne koliko bi možda neko volio vjerovati i da se na kraju svake potrage za smislom krije tek po jedno kozmičko razočaranje.
 
"Da će ova knjiga, kao i sva ranija djela Vedrane Rudan, iznervirati mnoge u to nema baš nikakve sumnje, ali bi do sada već svima moralo biti jasno da je to i bila osnovna autoričina namjera. Tko to još nije shvatio, najbolje da zaobiđe ovu knjigu. Ovo je esencijalna literatura isključivo za one koji su spremni da zarone i prođu kroz sve slojeve globalnog 'smetlišta' u kome živimo vođeni sigurnom rukom paklene jahačice." (iz teksta Vladimira Arsenijevića)

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –