Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 12.09.2013.

Pjesničko-glazbeni program 'Spustit ćemo se u vrtlog'
Održava se
14.09.2013.

U subotu, 14. rujna u 18 sati u ližnjanskoj Knjižnici i književnom svratištu ZVONA i NARI održat će se pjesničko-glazbeni program pod nazivom "Spustit ćemo se u vrtlog" (poezija naglas i pučke/angažirane pjesme).

Adriana Giacchetti i Gianluca Paciucci iz Trsta interpretiraju izbor iz talijanske poezije koji je upravo za ovu prigodu preveo Tvrtko Klarić, ugledni prevoditelj i nakladnik, izniman poznavatelj književnosti na talijanskom jeziku.

"Spustit ćemo se u vrtlog"
zapravo je čitanje naglas poetskih tekstova koje potpisuju: Antonia Pozzi, Cesare Pavese, Pier Paolo Pasolini, Elsa Morante, Erri De Luca, Gianluca Paciucci te još neki autori, spojeno s pučkim i angažiranim talijanskim popijevkama te ulomcima koji pripadaju drugim tradicijama.

U predstavljanju tih tekstova sudjeluje Gianluca Paciucci, koji pjeva i recitira te Adriana Giacchetti, koja recitira, pjeva i svira na udaraljkama, a u Ližnjanu će ih predstaviti Tvrtko Klarić.


Adriana Giacchetti – rođena u Trstu, petnaest godina profesionalne aktivnosti u trećem sektoru (psihijatrija, maloljetnička invalidnost, služba jednakih mogućnosti). Aktivnosti u kazališnom životu: suradnja s Velemir tetarom, Akademijom della Folia, Fabbrica delle Bucce te glumicom Robertom Biagiarelli (muzička pratnja); utemeljiteljica, zajedno s glumicom Francescom Varsori, kazalištâ Luna i L' Altra. Sudjeluje u muzičkom životu: bubnjarka u glazbenoj skupini «Berimbau» (afrobrazilska poliritmija); pjevačica i bubnjarka u Maxmaber Orkestru (klezmer i balkanska glazba); predavanja/koncerti o talijanskoj socijalnoj povijesti uz pučke i angažirane pjesme; pjevačica u skupini «voceria» (talijanska angažirana pjesma).

Gianluca Paciucci – rođen u Rietiju, od 1985. nastavnik književnosti, radio je i radi kao djelatnik u kulturi na relaciji Rieti, Nizza i Trst. Od 2002. do 2006. godine zaposlen je kao kulturni ataše u Talijanskoj Ambasadi u Sarajevu. U toj ulozi bio je među osnivačima "Međunardnih pjesničkih susreta" te je priredio povijesno-turistički vodič glavnoga grada Bosne i Hercergovine. Objavio je tri zbirke poetskih tekstova: "Fonte fosca" (1990.), "Omissioni" (2004.) i "Erose forze d'eros" (2009). Urednik je u redakciji časopisa Guerre & Pace, za koju je priredio monografske brojeve "Povratak svetoga" (Il ritorno del sacro), "Žene i ratovi" (Donne e guerre) te o Ekstremnim desnicama u Europi (Estreme destre in Europa). Pjevač je u skupini "voceria"» (talijanska angažirana pjesma).

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –