Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 04.06.2018.

Počinje Prvi prozak na vrh jezika

Četvrti festival Prvi prozak na vrh jezika koji okuplja mlade, a već nagrađene autore,
održat će se 7. i 8. lipnja u zagrebačkom Caféu u dvorištu (J. Žerjevića 7/II).

Festival počinje intro-danom, u ponedjeljak 4. lipnja u 20 sati, u polukružnoj dvorani Teatra &TD u Zagrebu, kada će se kroz glazbeno-poetski performance predstaviti Zaron, koji ovaj put okuplja Emila Andreisa, Alena Brleka i Luciju Butković, a nastaviti predstavljenjem dobitnice nagrade Goran za mlade autore, Marije Dejanović, koju će predstaviti Kruno Lokotar.

Program Festivala počinje u četvrtak 7. lipnja u Caféu u dvorištu s početkom u 19,30 sati kada će se održati dodjela nagrada Na vrh jezika i Prozak za 2017. i predstavljanje dobitnika, Luize Bouharaoue (Prozak) i Monike Herceg (Na vrh jezika), koje će predstaviti Vladimir Arsenić i Kruno Lokotar. U nastavku će se održati predstavljanje romana „Tijelo od soli“ Nikole Leskovara, dobitnika Nagrade Prozak 2016. kao i predstavljanje dobitnika nagrade Ulaznica Josipa Razuma i dobitnice književne nagrade za mlade pjesnike "Zdravko Pucak" Sandre Cvitković. Predstavljaju: Vladimir Arsenić i Krešimir Bagić.

U petak 8. lipnja, s početkom u 19,30 sat održat će se predstavljanje knjiga „Apatridi i ostale čudne ličnosti“ Lidije Deduš i „Smrt i druga istraživanja“ Hrvoja Tuteka i dobitnika Nagrade Trećeg trga koje će predstaviti Dejan Matić. Slijedi predstavljanje zbirke priča „Ples u dvorištu“ Marije Rakić Mimice, dobitnice Nagrade Prozak 2015. i predstavljanje zbirke poezije „Vučji sat“ Lucije Butković, dobitnice Nagrade Na vrh jezika 2016. Predstavljaju: Tina Barbarić, Darko Šeparović i Kruno Lokotar.

Festival organizira Kultipraktik, udruga za kreakciju.
Detalji o programu!

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –