Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 10.05.2019.

Poznati francuski grafičar i umjetnik Stephane Barroux u Zagrebu i Rijeci
Održava se
12.-14.05.2019.

U nedjelju, 12. svibnja u 19 sati u klubu Booksa gostuje poznati francuski grafičar i umjetnik Stephane Barroux koji će predstaviti grafički roman "Alpha" koji je 2016. g. dobio nagradu engleskog PEN-a za iznimnu književnu i umjetničku vrijednost.

S Barrouxom će razgovarati urednik knjige Vladimir Šagadin, a razgovor će prevoditi Nives Curić

"Alpha : Od Abidjana do Gare du Norda", francuskih autora Stephanea Barrouxa i Sandrine Bessora (VBZ, 2019., prijevod Mirna Šimat) važan je grafički roman za naše doba, ispovijest očajničkoga putovanja jednog muškarca iz Afrike u Europu. Napisala ga je Sandrine Bessora, nagrađivana francuska autorica gabonskog podrijetla (dobitnica je Grand Prix Littéraire d'Afrique noire), a ilustrirao Stephane Barroux, poznati francuski grafički umjetnik.

Roman „Alpha“ bit će predstavljen i u okviru programa "Književna senzibilizacija", u utorak 14. svibnja u 18 sati u Knjižnici Dugave.

Roman će uz Barrouxa predstaviti Vlado Šagadin. Poseban začin tribini donijet će Sadou Diagne, koji će podijeliti svoju priču o životu azilanta u Hrvatskoj. Sadou je inače bio glavni  kuhar u Socijalnoj zadruzi Okus doma, koja se kroz kulturu i kulinarstvo bavi pitanjima ekonomske i socijalne integracije izbjeglica u društvo. 

Tribinu vodi Ksenija Banović.

Stephane Barroux gost je ovogodišnjeg, 12. riječkog sajma knjiga i festivala autora - Vrisak a riječka publika moći će ga upoznati već u ponedjeljak, 13. svibnja u 21 sat u Guvernerovoj palači na Muzejskom trgu.

Sandrine Bessora Stéphane Barroux

Alpha : Od Abidjana do Gare du Norda

  • Prijevod: Mirna Šimat
  • V.B.Z. 05/2019.
  • 128 str., meki uvez
  • ISBN 9789535201588
  • Cijena 159.00 kn

'Alpha : Od Abidjana do Gare du Norda', francuskih autora Stephane Barroux i Sandrine Bessora važan je grafički roman za naše doba, ispovijest očajničkoga putovanja jednog muškarca iz Afrike u Europu. Napisala ga je Sandrine Bessora, a ilustrirao Stephane Barroux, poznati francuski grafički umjetnik.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –