Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 06.07.2011.

Predavanje Kate Coyer o medijskim politikama

U četvrtak, 7. srpnja s početkom u 19 sati u Booksi gostuje Kate Coyer, stručnjakinja za medijske politike, koja će tom prilikom održati predavanje o poziciji neprofitnih medija.

Nakon što je portal Kulturpunkt.hr 2009. godine započeo sa serijom javnih razgovora pod nazivom "Doba medija" koji su se bavili pozicijom kulture u medijima, novinarskom profesijom te mjestom neprofitnih medija u nacionalnom medijskom prostoru, kao određeni nastavak tih napora i kao odgovor na probleme s kojima se danas susreću neprofitni mediji, udruge Kurziv i Kulturtreger u 2011. godini zajednički nastavljaju tematizirati navedenu problematiku.

Predavanjem Kate Coyer (koje će biti na engleskom jeziku) započinje serija javnih razgovora o europskim medijskim politikama i poziciji neprofitnih medija unutar njih, s ciljem prikupljanja informacija i znanja o dobrim praksama koje bi mogle poslužiti za unapređenje razvoja neprofitnih medija u Hrvatskoj. Predavanja se realiziraju u okviru projekta "Prostori govora" koji su zajednički pokrenuli portali Booksa.hr i Kulturpunkt.hr s ciljem kreiranja platforme za što intenzivniji razgovor o stanju suvremenog medijskog krajolika, s primarnim naglaskom na neprofitne medije i medije koji su usmjereni prema području kulture i civilnoga društva.


Kate Coyer je ravnateljica budimpeštanskog istraživačkog Centra za medije i komunikacijske studije (Center for Media and Communication Studies - CMCS), a predaje na odsjecima za javnu politiku i političke znanosti pri CEU u Budimpešti. Također je predavala na Sveučilištu Berkeley u Kaliforniji te Goldsmith Collegeu Sveučilišta u Londonu gdje je doktorila 2006. godine. Coyer je trenutno uključena u projekte koji su usmjereni na istraživanje medijskih praksi communityja i europskih medijskih politika, mjerenje i vrednovanje razvoja medija, kao i uloge civilnoga društva u procesima policy makinga.

Sudjeluje u radu međunarodne grupe Civil Society Media Policy Consortium koja okuplja znanstvenike iz područja civilnoga društva i medijskih politika. Ujedno je članica mnogih organizacija i mreža, među kojima su International Communications Association (ICA), International Association for Media and Communication Researcher (IAMCR) i OURMedia network. Osim znanstvenog rada u posljednjih 20 godina sudjelovala je u proizvodnji community radijskih programa, organiziranju medijskih kampanja, educiranju volontera i zagovaračkim aktivnostima u polju medijskih politika. Autorica je publikacije Handbook of Alternative Media koju je 2007. uredila zajedno s Tonyem Dowmuntom i Alanom Fountainom.

CMCS je usmjeren prema unapređenju medijske i komunikacijske znanosti i politike u cijeloj regiji i šire. Pored znanstvenih istraživanja CMCS provodi i praktična istraživanja usmjerena prema potrebama akademske zajednice, politike i civilnoga društva. Istraživanja i aktivnosti ovog Centra usmjerena su prema medijskim i komunikacijskim politikama te demokratskom potencijalu medija, civilnoga društva i sudjelovanja, temeljnim komunikacijskim i informacijskim pravima te kompleksnosti medija i komunikacija u tranziciji.

( opširnije na www.booksa.hr )

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –