Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 11.10.2011.

Predstavljanja knjige Sande Lucije Udier 'Fikcija i fakcija'
Održava se
12.10.2011.

Predstavljanja knjige Sande Lucije Udier „Fikcija i fakcija : Rasprava o jeziku književnosti na predlošcima tekstova Miljenka Jergovića", u izdanju Disputa, održat će se u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva 5) u srijedu 12. listopada 2011. u 18 sati.

Knjigu će predstaviti:

Josip Silić,
Ivo Pranjković,
Miljenko Jergović,
i autorica.

O knjizi:

Knjiga Sande Lucije Udier "Fikcija i fakcija" zanimljivo je, sadržajno i poticajno djelo koje razmatra važnu standardološku problematiku funkcioniranja i granica standardnoga jezika te njegova odnosa s jezikom književnosti. Ideja vodilja, koja je dosljedno provedena kroz cijelu knjigu, teza je da jezik književnosti nije funkcionalni stil standardnoga jezika već jezik sui generis. Ta je teza pokazana, obrazložena i potvrdena komparativnim istraživanjem na korpusu književnih i publicističkih tekstova Miljenka Jergovića.

Knjiga donosi nov pogled na problematiku koju obraduje, pogled koji se uvelike razlikuje od onoga koji su na nju dosada imali hrvatski jezikoslovci koji su se bavili teorijom standardnoga jezika i funkcionalnih stilova te jezikom književnosti. (Iz recenzije Josipa Silića)

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –