Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 21.03.2011.

Predstavljanje Digitalnog akademskog repozitorija
Održava se
23.03.2011.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu predstavlja „Digitalni akademski repozitorij (DAR)“, u srijedu 23. ožujka 2011. godine, s početkom u 19.00 sati, u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Na predstavljanju repozitorija pozdravne riječi uputit će:
- Dunja Seiter-Šverko, vršiteljica dužnosti glavnog ravnatelja Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš, rektor Sveučilišta u Zagrebu.

Repozitorij će predstaviti:
- mr. sc. Jelica Leščić, savjetnica za narodne knjižnice u Zavodu za knjižničarstvo Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i
- mr. sc. Sofija Klarin Zadravec, savjetnica za digitalizaciju u Zavodu za knjižničarstvo Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Digitalni akademski repozitorij (DAR) donosi izbor digitaliziranih starih doktorskih disertacija (1880.- 1952.) i bibliografske zapise disertacija Sveučilišta u Zagrebu te dostupne biografske podatke autora. Repozitorij je otvoren i za prihvat suvremenih doktorskih disertacija i znanstvenih magistarskih radova.

Portal sadrži:
- digitalne preslike 100 najstarijih disertacija Sveučilišta u Zagrebu iz fonda Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu (od god. 1880.),
- više od 8000 bibliografskih zapisa disertacija iz kataloga Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu,
- presliku publikacije Bibliografija doktorskih disertacija sveučilišta u Zagrebu : 1880-1952 / priredila Dubravka Kritovac. Zagreb : Referalni centar Sveučilišta u Zagrebu, 1976.,
- biografske podatke o autorima najstarijih disertacija koji su izrađeni u suradnji s Leksikografskim zavodom Miroslav Krleža.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –