Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 05.12.2016.

Predstavljanje domaćih autorskih slikovnica izdavačke kuće V.B.Z.
Održava se
06.12.2016. u 13h

Izdavačka kuća V.B.Z. nedavno je pokrenula biblioteku domaćih autorskih slikovnica u kojoj su do sad objavljene slikovnice autora Branislava Glumca, Davora Šunka, Vande Čižmek i Roberta Mlinarca.

Pozivaju se veliki i mali, na dan sv. Nikole, u utorak 6. prosinca u 13 sati na predstavljanje slikovnica koje će se održati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva 5).

Slikovnice će predstaviti: Davor Šunk, Vanda Čižmek, Robert Mlinarec i Koraljka Penavin.

Objavljene slikovnice:

Branislav Glumac i Davor Šunk: Dječak i bundeva
Davor Šunk: Miro i Mara, Miro i Mara u zoološkom vrtu
Robert Mlinarec i Vanda Čižmek: Patuljak Mudrić: Munje, gromovi i... električna struja
Branislav Glumac i Davor Šunk: Dječak i bundeva

**

Za serijal slikovnica za najmlađe "Miro i Mara" zaslužan je Davor Šunk, ugledni hrvatski dizajner, ilustrator i dječji pisac. Serijal otvaraju naslovi "Miro i Mara" i "Miro i Mara u zoološkom vrtu". U središtu su radnje brat i sestra, Miro i Mara. Priče prate njihove svakodnevne životne situacije, a kroz igru, ljubav i druženje potiču najmlađe čitatelje da usvoje i njeguju humane, moralne i obiteljske vrijednosti.

 "Munje, gromovi… i električna struja" edukativna je priča u kojoj upoznajemo neke nove likove. Patuljak Mudrić nađe se jedne noći usred velikog nevremena i požuri u sigurnost svoga doma. Zbog jakih munja i gromova, električnu struje nestane, ali čitatelji s Mudrićem nauče što su baterije i akumulatori. Za tekst i ilustracije zaslužni su Robert Mlinarec i Vanda Čižmek, a za koncept i likove Davor Šunk.

Šunk je osmislio poučne i zabavne ilustrirane kratke priče čija je svrha poticati obiteljske, moralne i društvene vrijednosti, ljubav, međuljudsku solidarnost, plemenitost, lijepo ponašanje. Tako su u ovim (ali i budućim naslovima iz istog serijala) slikovnicama teme bonton, uljudno ponašanje u obitelji, na ulici i u vrtiću, kao i društvenim odnosima u cijelosti, ponajprije obiteljskim i prijateljskim. Motivi su oblikovani u zanimljive, vesele i interaktivne priče te suvremene, živahne i dopadljive ilustracije koje će djecu, ali i njihove roditelje, zabaviti i razveseliti.

"Dječak i bundeva", ilustrirana priča Branislava Glumca i Marina Zurla o dječjim snovima i sanjama koja je prvi put objavljena prije više od trideset godina, s originalnim ilustracijama Branka Bahuneka, sada je dobila je novi vizualni identitet kroz magične ilustracije Davora Šunka.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –