Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 07.06.2018.

Predstavljanje knjige 'Besplatno - Uvod u političku ekonomiju digitalnog doba' Željka Ivankovića
Održava se
08.06.2018. u 19:30h

Predstavljanje knjige Željka Ivankovića "Besplatno: Uvod u političku ekonomiju digitalnog doba", u izdanju Naklade Jesenski i Turk, održat će se u petak 8. lipnja u 19,30 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva 5).

O knjizi će govoriti: prof.dr.sc. Ivo Bićanić (Ekonomski fakultet Zagreb), prof.dr.sc. Žarko Puhovski (FFZG), Nikola Vrdoljak (agencija 404) te dr. Željko Ivanković, autor.

Digitalno doba znak je kraja ideologije tržišta. Industrijsko se od digitalnog doba razlikuje po svojstvenom im tržištu, ali i u politici, etici i načinu stjecanja znanja. Možda promijenjeni politički i vrijednosni sustav (prekarni rad, kriptovalute, izvedene vrijednosnice) te slika svijeta digitalnog doba izazivaju promjene u načinu funkcioniranja tržišta? Na ta i druga pitanja na razmeđi suvremene ekonomije i filozofije odgovara "Besplatno" Željka Ivankovića.
 

Željko Ivanković

Besplatno : Uvod u političku ekonomiju digitalnog doba

  • Jesenski i Turk 05/2018.
  • 319 str., meki uvez
  • ISBN 9789532228281
  • Cijena 149.00 kn

Digitalno doba, ustvrđuje autor, donosi nam kraj ideologije tržišta. Izazivaju li potencijalne razlike u načinu funkcioniranja tržišta i karakteristika digitalne ekonomije promjenu političkog i vrijednosnog sustava i slike svijeta, ili je tu riječ o povratnoj sprezi? Na ta i druga pitanja na razmeđi suvremene ekonomije i filozofije odgovara 'Besplatno' Željka Ivankovića.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –