Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 14.12.2010.

Predstavljanje knjige 'Kazalište u svom okruženju' Darka Lukića

U utorak 14. prosinca, s početkom u 11 sati, na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti (Trg Maršala Tita 5) nakladnička kuća Leykam International predstavlja knjigu Darka Lukića 'Kazalište u svom okruženju'. O knjizi će govoriti Boris Senker, Zlatan Gelb i autor Darko Lukić.


Knjiga "Kazalište u svom okruženju : Kazališni identiteti" nastoji razmotriti odnose kazališta u navedenim situacijama i okruženjima te pokazati ovisnosti kazališta i njegovih okruženja, međudjelovanja u kojima se razumijevanje kazališta događa uvijek u kontekstu i procesu. Istraživanje je dugoročno i interdisciplinarno, a stil i pristup su publicistički. Obuhvaća područja povijesti drame i kazališta, sociologije kazališta, kulturalnih studija, teorije kazališta i kazališne publicistike.

Rukopis nije zamišljen kao teorijska rasprava, znanstveno istraživanje, pojmovnik ili leksikon, nego kao publicistički pregled, publicističko postavljanje nekoliko problema i istraživačko odgovaranje na njih, uz uvažavanje širokog spektra hrvatske i svjetske teatrološke literature za svako od navedenih područja.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –