Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 09.02.2018.

Predstavljanje knjige 'Rat i mit' Dejana Jovića u Rijeci
Održava se
13.02.2018. u 19h

Predstavljanje knjige "Rat i mit - Politika identiteta u suvremenoj Hrvatskoj" Dejana Jovića, održat će se u utorak, 13. veljače u 19 sati u riječkom antikvarijatu Ex libris (Riva Boduli 3b).
 
Razgovor s autorom vodit će urednik Vuk Perišić.
 
"Rat i mit – Politika identiteta u suvremenoj Hrvatskoj" postavlja pitanja o vladajućem – od dizajnera identiteta stvorenom, a od države permanentno nametanom – narativu o hrvatskoj državnoj samostalnosti i Domovinskom ratu. Kako suvremena Hrvatska interpretira rat i zbog čega se od njega nikako ne može udaljiti? Zašto je baš u Hrvatskoj rat središnji dio novog državnog i nacionalnog identiteta? Je li društvo koje inzistira na jednom jedinom dopuštenom tumačenju povijesnih događaja sposobno za napredak, za suočavanje s izazovima ideje slobode, na koncu i za vlastiti opstanak?

Dejan Jović ovom knjigom nudi demokratski seminar u kojem će se slobodno, bez tabua i bez suvišnih zanosa, raspravljati o navedenim pitanjima.

Dejan Jović

Rat i mit : Politika identiteta u suvremenoj Hrvatskoj

  • Fraktura 11/2017.
  • 416 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532668766
  • Cijena 179.00 kn

Dejan Jović u svojoj novoj knjizi 'Rat i mit – Politika identiteta u suvremenoj Hrvatskoj' nastoji slobodno, bez tabua i bez suvišnih zanosa, preispituje dominantni narativ o hrvatskoj državnoj samostalnosti i Domovinskom ratu, rastvara mitove koje smatra opasnim za slobodu, demokraciju i suverenitet, te ističe da je politika identiteta u Hrvatskoj danas jedan od glavnih razloga njene stagnacije, pa i nazadovanja. 

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –