Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 25.11.2019.

Predstavljanje knjige 'Sportska medicina' Marka Pećine i suradnika
Održava se
27.11.2019. u 13h

Predstavljanje knjige "Sportska medicina", autora Marka Pećine i suradnika (Medicinska naklada, 2019), održat će se u srijedu, 27. studenog u 13 sati u Palači HAZU u Zagrebu (Trg Nikole Šubića Zrinskog 11).  

U knjizi se prikazuje problematika iz cjelokupnog opsega djelovanja sportske medicine, i to: fiziologija, sportskomedicinski pregledi, programiranje treninga, prehrana, doping, traumatologija, problematika povezana sa ženskim spolom i životnom dobi, sportska kardiologija, biomehanika, regenerativna medicina, posebnosti ozljeda i oštećenja u pojedinim sportovima. Posebna poglavlja obrađuju mogućnost zaštite od ozljeda, i to orofacijalnog područja i glave i mozga, a velika se pozornost posvećuje sindromima prenaprezanja lokomotornog sustava s obzirom na njihovu veliku i sve veću učestalost u sportaša i rekreativaca, ali i u općoj populaciji.

Marko Pećina

Sportska medicina

  • Medicinska naklada 10/2019.
  • 406 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531768986
  • Cijena 378.00 kn

U drugom, dopunjenom izdanju knjige 'Sportska medicina' prikazuje se problematika iz cjelokupnog opsega djelovanja sportske medicine, i to: fiziologija, sportskomedicinski pregledi, programiranje treninga, prehrana, doping, traumatologija, problematika povezana sa ženskim spolom i životnom dobi, sportska kardiologija, biomehanika, regenerativna medicina, posebnosti ozljeda i oštećenja u pojedinim sportovima.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –