Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 02.05.2016.

Predstavljanje knjige Starim cestama preko Velebita
Održava se
04.05.2016. u 19:30h

Starim cestama do mora Černicki Lara, Forenbaher Stašo

Predstavljanje knjige "Starim cestama preko Velebita" (Libricon, 2016) održat će se u srijedu 4. svibnja u 19,30 sati u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva 5).

Nakon što je 2012. godine objavljena knjiga "Starim cestama do mora" koja je doživjela par izdanja i prodala se u par tisuća primjeraka, autori Lara Černicki i Stašo Forenbaher počeli su sustavno istraživati teren prema jugoistoku i četiri godine iza prve knjige, objavljen je i nastavak – knjiga "Starim cestama preko Velebita".

Koncept uspješno primijenjen u prvoj knjizi zadržan je i u ovoj – popularno napisan tekst o povijesnim cestama oko i preko Velebita, obogaćen kvalitetnim fotografijama i preglednim kartama, a sve u formi bedekera koji čitatelju otkriva znanu ali i onu skrivenu kulturnu, povijesnu i prirodnu baštinu velebitskih i podvelebitskih krajeva.

Knjigu "Starim cestama preko Velebita" predstavit će povjesničar Dario Špelić a autorski dvojac, Lara Černicki i Stašo Forenbaher, provest će vas velebitskim cestama uz priču i projekciju fotografija.

Lara Černicki Stašo Forenbaher

Starim cestama preko Velebita

  • Libricon 04/2016.
  • 228 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789538017049
  • Cijena 180.00 kn

Izgradnja i brojne rekonstrukcije velebitskih cesta ugrubo se mogu pratiti na starim zemljovidima, no podaci o njihovoj povijesti šturi su i nepotpuni. Stoga su se autori knjige "Starim cestama preko Velebita" zaputili na teren i sustavno obišli preko sedamsto kilometara tih starih prometnica. Od prikupljene građe satkali su mozaik koji čitaocima dočarava ovaj jedinstveni dio naše kulturne, povijesne i graditeljske baštine.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –