Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 08.04.2009.

Predstavljanje knjige 'Veliki Um, veliko Srce'
Održava se
10.04.2009.

Predstavljanje knjige "Veliki Um, veliko Srce" autora Dennisa Genpo Merzela u izdanju Naklade Antares, održat će se u petak, 10. travnja 2009. s početkom u 18.30 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva 5).

Knjigu će predstaviti Diane Musho Hamilton Sensei, uz kratko predavanje o procesu 'Velikog uma' (Big Mind™).

Sensei Diane Musho Hamilton, jedna od najpoznatijih voditelja 'Big Mind™' procesa i redovni učitelj na Integralnom institutu kojega je osnovao Ken Wilber.

O knjizi:

Knjiga "Veliki Um, veliko Srce" predstavlja originalan i pristupačan način otkrivanja samih sebe i ostvarivanja osobne slobode.
 
'Veliki Um' (Big Mind™) je revolucionarna metoda, osmišljena nakon trideset godina Zen prakse i trideset godina zapadne terapijske prakse. Metodu je osmislio Zen majstor Denis Genpo Merzel Roshi kombinirajući zapadnjačku psihologiju (terapijsku metodu Dijaloga glasova) i istočnjačku tradiciju Zena – filozofiju realizacije sopstva.

Od 1999. godine, kroz proces 'Velikog Uma' je prošlo više tisuća ljudi na seminarima diljem SAD-a.

Osim istraživanja više-manje poznatih pod-glasova kao što su strah i ljutnja, autor i učitelj zena Dennis Genpo Merzel koristi se ovom tehnikom kako bi pomogao ljudima da se povežu s uvijek prisutnom "Veliki Um/Veliko Srce" sviješću - s čistom, "samo budi" sviješću i bezuvjetnim suosjećanjem koje smo svi u stanju iskusiti. 

Genpo Roshi (Dennis Genpo Merzel) rođen je u Brooklynu, u New Yorku. Diplomirao je na Sveučilištu Južne Kalifornije. Prije nego što je 1973. postao redovnik zena pod patronatom učitelja zena Taizana Maezumija, bio je spasilac na bazenima i učitelj u školi. Godine 1980. postao je drugi nasljednik Dharme Maezumija Roshija. Kada je 1982. osnovao međunarodnu grupu i nazvao je Kanzeon Sangha (kanzeon-suosjećanje), počeo je po Europi poučavati zen.

Genpo Roshi je od Bernija Glassmana primio inku (oznaku učitelja zena) te je na taj način postao jedan od malobrojnih zapadnjaka uvažen u tradicijama zena soto i rinzai.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –