Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 01.11.2011.

Predstavljanje knjige 'Zaboravljena istina o stvaranju hrvatske države...'

U srijedu 2. studenog, s početkom u 18 sati, u Histrionskom domu (Ilica 90, Zagreb), dr. Ivan Šimek, zamjenik ministra iseljeništva u nekadašnjoj Vladi demokratskoj jedinstva RH i dugogodišnji generalni konzul Republike Hrvatske u Slobodnoj Državi Bavarskoj, predstavlja svoju knjigu "Zaboravljena istina o stvaranju hrvatske države i počecima diplomacije".

O knjizi će govoriti recenzenti dr. Franjo Gregurić, predsjednik Vlade demokratskoj jedinstva te dr. Zdravko Tomac, potpredsjednik Vlade demokratskog jedinstva.

Odabrane ulomke iz knjige čitat će dramski umjetnik Zlatko Vitez.


***

Ivan Šimek piše o iznimno značajnoj i dosad nedovoljno obrađivanoj temi iz vremena Vlade demokratskog jedinstva i prvih početaka stvaranja neovisne države Hrvatske te prvim počecima njene diplomacije. Knjiga je pisana na temelju izvornih povijesnih dokumenta i u želji da pomogne mlađim generacijama shvatiti u kojim uvjetima i kako se stvarala hrvatska država.

Autor objašnjava i značaj političke emigracije u stvaranju samostalne hrvatske države, koja je, prema autoru, imala presudan značaj. Knjiga donosi prikaz osnivanja, rada i programa glavnih hrvatskih pokreta, organizacija i stranaka koje su počele s djelovanjem u vrijeme demokratskih promjena 90-tih godina.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –