Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 27.02.2006.

Predstavljanje nove knjige Thomasa Bernharda

Naklada Meandar i Austrijski kulturni forum organiziraju predstavljanje knjige Thomasa Bernharda »Midland na Stilfsu : Da», još jednog naslova kojeg je Meandar nedavno objavio u ediciji Djela Thomasa Bernharda. Do sada su u istoj ediciji objavljeni "Gubitnik", "Wittgensteinov nećak" i "Podrum" (romani), «Imitator glasova» (priče) i "Trg heroja" (izbor drama).

Promocija će se održati u utorak, 28. veljače, s početkom u 18 sati, u Austrijskom kulturnom forumu, Gunduliceva 3, u Zagrebu. O knjizi govore: Snješka Knežević, prevoditeljica; Zvonko Maković, urednik i Branko Čegec, nakladnik.

Austrijanac Thomas Bernhard (Heerlen, Nizozemska, 9. veljače 1931. - Gmunden, Austrija, 12, veljače 1989) nedvojbeno je jedan od najznačajnijih književnika dvadesetog stoljeća. Uz nekoliko pjesničkih knjiga, glavni dio njegova fascinantna opusa čine dramski tekstovi, romani i pripovijetke, a slavu je stjecao koliko kvalitetom svojih djela, toliko i kao protagonist brojnih polemika. Žestoki kritičar Austrije i austrijskog mentaliteta, beskompromisno je zasijecao u bolne teme sredine sklone zaboravu i prešućivanju mnogih, ne tako blistavih segmenata njezine prošlosti i sadašnjosti.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –