Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 14.09.2017.

Predstavljanje romana Tajane Obradović 'Akustike tišine'
Održava se
14.09.2017. u 18h

Predstavljanje novog romana Tajane Obradović "Akustike tišine" (Funditus, 2017) održat će se u četvrtak 14. rujna s početkom u 18 sati u restoranu Balon – terasa Vrtuljak u Zagrebu (Prisavlje 2).

Uz autoricu knjigu će predstaviti: Jagna Pogačnik, Darija Žilić, Iva Mirčić, Nikša Sviličić te glumci dramskih radionica KNAP-a - Monika Haraminčić i Vadran Vitez.

„Teško je pobrojiti sve problemske sklopove i metafore što ih rastvara, otvara i zatvara roman Akustika tišine. Naći ćemo se na skliskom terenu međusobnih obiteljskih nerazumijevanja, pa i patologije. Sudariti se s nestankom ljubavi i braka, kao i patrijarhalno-primitivnim obrascima ponašanja. Uroniti u jezive slike jednoga nedavnog razdoblja kad je imati 'pogrešno prezime' moglo značiti kraj prijateljstava, ljubavi, snova, pa i života kao takvog. I zakoračiti iza zidova psihijatrijske ustanove u kojoj glavna junakinja, Nora, prisilno boravi s prišivenom dijagnozom.

Kad se njezina svakodnevica i sjećanja, pomiješana s hrpom nepotrebnih medikamenata, razliju pred nama kao znakovita i optužujuća bujica, ostat ćemo bez teksta. I glasno navijati da se konačno izbori za sebe i vlastiti komadićak života. I da joj netko napokon pomogne. Je li kasno za to?“

Jagna Pogačnik

Tajana Obradović

Akustika tišine

  • Funditus 09/2017.
  • 226 str., meki uvez
  • ISBN 9789535903482
  • Cijena 100.00 kn

'Akustika tišine' roman je snažne, fino ugođene rečenice, radnje koja se odvija kroz dugo vremensko razdoblje i obuhvaća četiri generacije jedne zagrebačke obitelji i prohod kroz nekoliko društvenih sistema i povijesnih, arhitektonskih i inih mijena Zagreba o koje se kako priča tako i junaci ovog romana neminovno okrznu.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –