Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 13.10.2009.

Pridružite se Neilu Gaimanu u pisanju priče na Twitteru

U utorak 13. listopada, u 18h po našem vremenu, poznati engleski sf & fantasy autor Neil Gaiman putem Twittera udarit će temelje tj. prvih 140 znakova priče za koju se očekuje da će je dopisati njegovi brojni fanovi, ujedno i korisnici Twittera.

Organizator ovog projekta/eksperimenta BBC Audiobooks Amerika planira prikupiti cca 1000 twittova koje će potom kompilirati u cjelovitu priču, a istu snimiti u studiju uz pomoć profesionalnog spikera. Potkraj ove godine priču će u audio formatu svi zainteresirani moći besplatno preuzeti bilo putem BBCAA bloga ili putem iTunesa i drugih distributera zvučnih knjiga i srodnih formata.

Cilj je ove inter-akcije zainteresirati što širi krug korisnika za audioknjige, kroz oblik digitalnog "storytellinga" (pričanja priča). Iako je sličnih (npr. SMS projekata) proteklih godina bilo već bezbroj,  organizatori su dobro procijenili veliki potencijal i popularnost Twittera kojeg i sam Neil Gaiman redovito koristi (kao @neilhimself kojeg u trenutku pisanja ove vijesti prati 1206 817 tzv. "followera"), i koji zbog svoje jednostavnosti stječe sve više i više poklonika u svijetu.

Želite li se i sami uključiti u pisanje priče, možete to učiniti ovdje.


***

Neil Gaiman rođen je 10. studenoga 1960. u mjestu Portchester Engleskoj. Postao je znamenit kao vrhunski pisac scenarija za suvremene stripove, poglavito zbog serijala "Sandman", dobitnika devet nagrada Will Eisner i tri nagrade Harvey. Gaiman piše i za odrasle ali i za mlađe generacije čitatelja, a njegovi romani ("Zvjezdana prašina", "Američki bogovi", "Knjiga o groblju"...)  u pravilu osvajaju utjecajne književne nagrade.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –