Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 23.03.2015.

Prikupljanja građe za školske knjižnice u Gunji i Račinovcima

Kurziv, platforma koja u svojim djelatnostima ne prati samo nezavisnu i suvremenu umjetničku i kulturnu produkciju već i polja građanskih inicijativa i edukacije mladih, povodom 10. obljetnice postojanja centralnog projekta udruge - portala Kulturpunkt.hr - odlučila pokrenuti akciju prikupljanja građe koja nedostaje školskim knjižnicama u Gunji i Račinovcima.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, u vrijeme poplave u svibnju 2014. godine, stradale su i školske knjižnice Osnovne škole "Antun i Stjepan Radić" u Gunji i Osnovne škole "Ivan Filipović" u Račinovcima. U obje su knjižnice uništeni kompletan knjižnični fond, prostor i oprema. Prema podacima iz 2013. godine, Osnovnu školu u Gunji pohađalo je 336 učenika u 23 odjeljenja. Školu u Račinovcima pohađala su 84 učenika u 8 odjeljenja.

Tijekom prošle godine, u akciji koju je savjetnica za školske knjižnice Veronika Čelić-Tica pokrenula u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu i kojoj su se priključili Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje te Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci, sakupljeno je dovoljno sredstava za obnovu knjižnica te osnovni fond lektirnih naslova. Međutim, veliki dio građe propisane Standardom za školske knjižnice u Republici Hrvatskoj nije prikupljen.

Pozivaju se zainteresirani pojedinci, tvrtke i intitucije da donacijom potrebnih materijala doprinesu potpunoj obnovi knjižnica u poplavljenim područjima.

Akciji se možete priključiti od 23. ožujka, a knjige, CD-e, slikovnice, metodičke priručnike, igre možete donositi u Multimedijalni institut (Preradovićeva 18), radnim danom od 10 do 21 sat, te u Književni klub Booksa (Martićeva 14), od utorka do nedjelje, od 11 do 20 sati.

Prikupljanje će trajati do Svjetskog dana knjige, 23. travnja.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –