Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 19.09.2018.

Promocija knjige 'Kartografije identiteta' Lane Molvarec
Održava se
25.09.2018. u 19h

Promocija knjige "Kartografije identiteta" Lane Molvarec (Meandarmedia, 2018) održat će se 25. rujna u 19 sati u zagrebačkom Cafeu u dvorištu (Žerjavićeva 7/2).

O knjizi će govoriti: Maša Kolanović, Stipe Grgas, Lana Molvarec i Branko Čegec.

Ovo je primjer knjige koja pokazuje da i u trenutku kada se nalazi pred sveopćom opsadom, kada ga se marginalizira, književno iskustvo ima što reći o svijetu pred kojim zastaju ini modaliteti spoznavanja. Knjiga je aktualna jer pitanje izmještenog čovjeka i identiteta bivaju sve važniji u svijetu nezaustavljive mobilnosti. Autorica u svojim čitanjima niza suvremenih hrvatskih pisaca prepoznaje i pomno promišlja različite vrste izmještenosti unutar svjetova odabranih tekstova, ali ih isto tako kontekstualizira u povijesno-društveno okruženje. […] Lana Molvarec pokazuje kako su djela pisaca od Antuna Šoljana do Damira Karakaša „nositelji specifičnog tipa društvenog znanja“, znanja koje ne smijemo zanemariti želimo li se uhvatiti u koštac sa svijetom u pokretu. (Stipe Grgas)

Lana Molvarec rođena je 3. svibnja 1983. u Zagrebu. Nakon gimnazije, upisala je studij kroatistike i sociologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu koji završava 2006. godine. Iste godine upisala je doktorski studij književnosti, kulture, izvedbenih umjetnosti i filma na istome fakultetu. Od veljače 2008. radi na Katedri za noviju hrvatsku književnost.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –