Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 29.10.2007.

PROMOCIJA: «Kristali Afganistana» Ervina Jahića

Izdavačka kuća V.B.Z. organizira predstavljanje knjige Ervina Jahića "Kristali Afganistana" u Zagrebu, u utorak, 30.10.2007. u Profil Megastoreu (Bogovićeva 7) s početkom u 19 sati.

Sudjeluju: Branko Maleš, Tonko Maroević, Zvonimir Mrkonjić, Nenad Rizvanović i autor Ervin Jahić. Stihove čita Enes Kišević.

"Bilo da je riječ o ljubavnoj, konfesionalno-obiteljskoj ili pak otvoreno političko-angažiranoj pjesmi, Ervin Jahić u "Kristalima Afganistana" zapravo piše o onom "drugom i preostalom svijetu", koji je, negdje tamo vani, ignoriran od gospodara planeta, isključen, podcijenjen i odbačen, osim dakako kao mjesto nove kolonijalizacije i beskrupuloznog izrabljivanja.

(...) Poetski tekstovi koji tematiziraju ratni imperijalizam i novu kolonijalizaciju svijeta toliko su očajnički iskreni da naprosto posteju osnovnim naglaskom nove autorove knjige. Jahić se, a zašto ne, postavlja u funkciju svjedoka, znajući istodobno da pjesma ne mijenja kondicije svijeta i gube gabarite novih krojača, ali i to - da je pjesniku dužnost o nepravdi i kataklizmi naprosto govoriti."

(Branko Maleš)

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –