Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 15.11.2011.

Promocija romana 'Sjene prošlosti' Darka Ropca u Vukovaru

Promocija romana "Sjene prošlosti" Darka Ropca (Naklada Ljevak, 2011) održat će se u četvrtak 17. studenog 2011. u Vukovaru, u Velikoj županijskoj vijećnici (Palača Srijem, Županijska 9) s početkom u 17:30 sati.

Sudjeluju:

Helena Sablić Tomić, književna kritičarka
Domagoj Mrkonjić, Umjetnička akademija Osijek
Nives Tomašević, urednica
Darko Ropac, autor

Autor donosi potresnu priču koja započinje 1941. godine na samom početku Drugog svjetskog rata, a završava padom Vukovara. Prateći živote triju generacija u dvije obitelji, autor nas suočava s tragičnim događajima na prostoru naše domovine, posebice na području Slavonije i Baranje. Grijesi u obitelji dovest će do tragičnih događaja i nakon pedeset godina. Zanimljivo, dokumentirano štivo o grijesima prošlosti, ratnom razaranju i užasu rata.

Darko Ropac rođen je u Varaždinu 1947., a u Zagrebu završava studij medicine, specijalizira epidemiologiju, magistrira i doktorira te stječe zvanje primarijusa, znanstvenog savjetnika i redovitog sveučilišnog profesora. Svoju prvu knjigu „Razotkrivanje mikroba dvaju svjetova – životna priča jednog epidemiologa! objavio je 2007. godine. Godine 2010. objavio je knjigu pod naslovom „Sjećanja na Bjelovar – priče iz djetinjstva“.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –