Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 27.01.2006.

Rade Jarak o nagradi Jutarnjeg lista

"Nije mi bilo lako napisati ovaj tekst, dugo godina se mučim s tom temom, pokušavam je ignorirati ali ne uspijevam – pa sam sad odlučio da presječem čvor, jednom zauvijek i tako se riješim muke. Nagrada Jutarnjeg je danas praktički jedini književni događaj u zemlji. I tu je Jutarnji, mora se priznati u potpunosti uspio – međutim, ono što je za njih pozitivno ja smatram negativnim. Nametnuli su svoj kriterij svima, čitavoj okolini, čitavom medijskom prostoru, stekli su tako ogromnu moć, ali su uništili teme, počistili su bez milosti sve ostalo što se moglo razviti u njihovoj sjeni, ili mimo nje. Uništili su dijelom svjesno - a dijelom je to općeniti unutarnji brutalni rad medija - govor o književnosti i sveli ga na igru brojeva: tko je među dvanaest, tko je među pet, koliko je love dobio pobjednik, itd. Da, dragi moji čitatelji to je glavna tema kojom se bavi književna javnost čitavu godinu.

Predlažem Jutarnjem listu da svoju temu o književnoj nagradi koju forsira dva tri mjeseca produži na čitavu godinu – s malom pauzom za ljetni odmor i to će onda biti to.

A sad, moram obavijestiti javnost ovim putem jer su mi pristupi svi drugim medijima već godinama zatvoreni, ili zakrčeni brojnim preprekama, dakle, moram obavijestiti javnost, svog izdavača i žiri Jutarnjeg lista da moje knjige više sigurno neće ići u konkurenciju. Objasnit ću zašto...

Nastavak pročitajte na Knjigomatu.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –