Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 20.06.2018.

Razgovor o knjizi Ivane Dragičević 'Nejednaki'
Održava se
27.06.2018. u 19:30h

Razgovor o knjizi Ivane Dragičević "Nejednaki" (Naklada Ljevak, 2018) održat će se u srijedu 27. lipnja u 19.30 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, 

Ivana Dragičević, novinarka koja već gotovo dva desetljeća prati vanjskopolitička zbivanja, u publicističkom djelu "Nejednaki" hvata se ukoštac s gorućim globalnim problemima današnjice, promišljajući ih i pišući o njima kroz prizmu svjetskih događaja kojima je nazočila i intervjua s brojnim državnicima i intelektualcima. Godinama putujući svijetom, boraveći u različitim kriznim žarištima, autorica nam iz prve ruke svjedoči o ključnim trenucima suvremenog doba te ih stavlja u kontekst ponekad nepoznat domaćoj publici. 

Od intervjua s Basharom alAssadom, preko organiziranja prvog koncerta na teritoriju Europske unije sirijskog rock-banda u izbjeglištvu, praćenja skupa G20 u Francuskoj i partijskog kongresa u Pekingu do Trumpova govora u Varšavi, odnosno priča iza kulisa političkih događaja, autorica u knjizi pokušava naznačiti gdje se danas nalazimo i u kojem se smjeru kreću sveopći (društveni) procesi. 

Razgovor se održava u sklopu tribine "Paralelni svjetovi". Sudjeluju: Ivana Dragičević (novinarka), Vedran Horvat (Institut za političku ekologiju) i urednik knjige i voditelj tribine Kristijan Vujičić. 

Ivana Dragičević

Nejednaki

  • Naklada Ljevak 05/2018.
  • 280 str., meki uvez
  • ISBN 9789533551753
  • Cijena 129.00 kn

Ivana Dragičević, novinarka koja već gotovo dva desetljeća prati vanjskopolitička zbivanja, u publicističkome djelu 'Nejednaki' hvata se ukoštac s gorućim globalnim problemima današnjice, promišljajući ih i pišući o njima kroz prizmu svjetskih događaja kojima je nazočila i intervjua s brojnim državnicima i intelektualcima. 

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –