Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 30.11.2013.

Reinhard Lauer predstavlja knjigu 'Miroslav Krleža - hrvatski klasik'
Održava se
03.12.2013.

Promocija knjige Reinharda Lauera „Miroslav Krleža - hrvatski klasik“ (Naklada Ljevak, 2013) održat će se u utorak 3. prosinca u 12 sati u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu (Trg bana Josipa Jelačića 7/1).

Na promociji sudjeluju:

Viktor Žmegač, Krešimir Nemec, Reinhard Lauer i urednica Nives Tomašević.

Unatoč Krležinu ideološkom angažmanu, koji je snažno upisan u njegov život i djelo, knjiga profesora Lauera potvrđuje ocjenu da je riječ o hrvatskom klasiku 20. stoljeća ne samo u domaćim nego i u svjetskim okvirima. Riječ je o posebnoj stranici u Lauerovoj kroatologiji ali i o viđenju cjelovite Krležine osobe od ideologije do umjetnosti koja će obradovati sve znalce Krležina djela te privući novi krug čitatelja velikom imenu hrvatske književnosti i kulture.

Reinhard Lauer, istaknuti njemački slavist, bavio se ruskom, hrvatskom, srpskom i bugarskom književnošću. Njegovo djelo obuhvaća 15 knjiga, među njima veliku „Povijest ruske književnosti“ (2. izdanje, 2008.), više od 150 znanstvenih studija i mnogo recenzija. Godinama je radio kao recenzent slavenskih knjiga za Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Na području hrvatske književnosti posvetio je studije Ivanu Gunduliću, Ivanu Mažuraniću, Stanku Vrazu, A. G. Matošu, Ðuri Arnoldu i Janku Ibleru, a prije svega Miroslavu Krleži.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –