Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 07.02.2008.

Sex, grad, džungla i beba

Sve je počelo kolumnom koju je Candace Bushnell počela pisati u u listu «New York Observer». Kolumna je ubrzo prerasla u
roman "Seks i grad" (1996.), a prema romanu uskoro je snimljena i istoimena televizijska serija. Stoga ne iznenađuje da su se, čim je Bushnellova 2005. objavila roman «Džungla u gradu» , televizijske kompanije počele nadmetati za prava na ekranizaciju tog romana. Pobijedio je NBC i započeo snimanje televizijske serije "Lipstick Jungle", i upravo danas, 7. veljače, NBC će premijerno prikazati pilot-epizodu, sasvim izvjesno, novog velikog televizijskog hita.


Na pitanje po čemu se «Džungla u gradu» može usporediti sa «Seksom i gradom» Candace Bushnell odgovorila je: "Ono što je ‘Seks i grad' učinio za seks i odnose među spolovima ‘Džungla u gradu' čini u odnosu na uspjeh i moć. Kao i ‘Seks i grad', i ovaj roman izvlači na vidjelo naše predrasude o ženama, pita zašto žena ne bi bila uspješna poput muškarca i koliko je košta da to ostvari?"

«Džungla u gradu» priča je o tri uspješne njujorčanke (sve su se tri našle na popisu 50 najmoćnijih njujorških žena što ga je objavio New York Post) u ranim četrdesetima, koje točno znaju što žele: moć, bogatstvo, ljubav i strast. Ukratko, «Džungla u gradu» priča je o ženama koje više od svega vjeruju u sebe i kojima ništa nije teško učiniti da bi uspjele, a pilot-epizoda nove serije pokazat će da li je moguće ponoviti dobitnu formulu s ekranizacijim "Seksa i grada".


A žensku će čitalačku publiku (barem dio nje) razveseliti i vijest da Naklada OceanMore već krajem veljače objavljuje i 5. nastavak popularne „Šopingholičarke" britanske autorice Sophie Kinsella  pod naslovom „Šopingholičarka ima bebu". I dalje je Becky najduhovitija i zarazno zabavna, ali i zna što sve jedna beba mora imati i prije no što dođe na svijet...

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –