Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 14.01.2019.

Svečano predstavljanje troknjižja o hrvatskoj zajednici u Brazilu Milana Puha
Održava se
17.01.2019. u 13h

Svečano predstavljanje troknjižja o hrvatskoj zajednici u Brazilu autora i priređivača Milana Puha iz São Paula (Brazil), održat će se u četvrtak 17. siječnja u 13 sati u dvorani Hrvatske matice iseljenika u Zagrebu (Trg Stjepana Radića 3).
 
Uz pozdravnu riječ ravnatelja Hrvatske matice iseljenika Mije Marića te autora i priređivača projektnih izdanjā Milana Puha iz São Paula, o troknjižju hrvatske zajednice u Brazilu govorit će povjesničari Hrvatskog instituta za povijest Gordan Ravančić i Darjan Godić. Moderatorica promocije je Vesna Kukavica, voditeljica Odjela za nakladništvo HMI-ja.
 
Dr. sc. Milan Puh, Puljanin s višegodišnjom brazilskom adresom, voditelj je istraživačkog projekta „Povijest Hrvata i hrvatskog useljeništva u Brazil” u São Paulu od 2015. godine i priređivač knjigā „Hrvatska u Brazilu – iseljeničke priče i priče o useljenju”, „Hrvatska u Brazilu do 1918: prva faza useljavanja” i „Hrvatska u Brazilu između 1918. i 1945.: druga faza useljavanja”. Projekt se realizira uz financijsku potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Na promociji ovog jedinstvenog troknjižja znanstvenici će predstaviti odabrane društvene i kulturne značajke hrvatske iseljeničke zajednice u Brazilu kroz prošlost i sadašnjost, te istodobno ukazati na demografske pokazatelje kao i stvaralačke prinose Hrvata razvitku te najveće i najmnogoljudnije države u Južnoj Americi.

Dr. sc. Milan Puh je profesor hrvatskog jezika i povijesti u Croatiji Sacri Paulistani i u Društvu prijatelja Dalmacije u jedanaestmilijunskoj metropoli São Paulu, gdje živi većina brazilskih Hrvata. Znanstveni je suradnik Centra za Slavenske studije Sveučilišta savezne brazilske države Paraná na znanstvenom projektu „Kartografija slavenskih studija u Brazilu: znanstveno-istraživački rad i njegova internacionalizacija”. Podsjetimo, hrvatska zajednica u Brazilu inače ima između šezdeset i osamdeset tisuća ljudi.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –