Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 22.02.2019.

Svjetsko čitanje poezije 'Za svijet bez zidova'
Održava se
25.02.2019. u 19h

Svjetsko čitanje poezije "Za svijet bez zidova" koje se održava u organizaciji World Poetry Movementa i Hrvatskog i Slovenskog PEN-a održat će se u ponedjeljak, 25. veljače u 19 sati u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu (Krvavi most 2).

Čitaju: Tomica Bajsić, Ivan Herceg, Dorta Jagić, Stanka Hrastelj, Barbara Pogačnik i Zviad Ratiani.
 

Više o Svjetskom pjesničkom pokretu/World Poetry Movement:

Na različitim mjestima u svijetu danas (Americi, Europi, Bliskom Istoku, Indiji) svjedočimo podizanju novih zidova koji dijele ljude. Betonski zidovi, zidovi od bodljikave žice, ili oni koji su nevidljivi ali vrlo visoki, zidovi izgrađeni od novca i nejednakosti.

Kao pjesnici, sudjelujući u Svjetskom pjesničkom pokretu, zauzimamo se za svijet oslobođen svake diskriminacije među ljudima, diskriminacije prema boji kože, nacionalnom identitetu, društvenom statusu, spolu ili uvjerenjima. Poezija je način rušenja zidova, zidova između nas i zidova u nama samima. Zato se pozivaju svi pjesnici svijeta da sudjeluju u međunarodnoj kampanji za svijet bez zidova i da tijekom veljače 2019. godine organiziraju događanja u svojim zemljama koja će biti posvećena ovim pitanjima i problemima.

World Poetry Movement je nevladina, neprofitna organizacija sa sjedištem u Medellinu, Kolumbija, koju sačinjavaju organizacije i pojedinci. Do sad je u pokret uključeno 114 pjesničkih festivala širom svijeta, 96 projekata poezije i 1.178 pjesnika iz 131 zemlje na svim kontinentima.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –