Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 24.11.2017.

Tribina 'Paralelni svjetovi', razgovor o knjizi Timothyja Snydera 'O tiraniji'
Održava se
27.11.2017. u 19:30h

Tribina Paralelni svjetovi pod nazivom O tiraniji, održat će se u ponedjeljak 27. studenoga u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva 5).

Gosti tribine, filozof Hrvoje Jurić i povjesničar Hrvoje Klasić, razgovarat će o knjizi američkoga povjesničara Timothyja Snydera “O tiraniji: Dvadeset lekcija 20. stoljeća” (Naklada Ljevak, 2017.), odnosno o tome što smo naučili iz (europskih) autoritarnih, diktatorskih i tiranijskih vladavina prošloga stoljeća.

Uz to će se raspravljati i o tome kako preuzeti odgovornost za izgled suvremenoga svijeta i na koji način nam temeljni principi etike mogu pomoći da budemo odvažni u svojem djelovanju. Tribinu uređuje i vodi Kristijan Vujičić.
 
Povjesničar Timothy Snyder, američki stručnjak za Treći Reich i holokaust, kao i za povijest Istočne Europe, uznemiren autoritarnom i opasnom politikom Trumpove administracije, napisao je važno djelo pod nazivom O tiraniji, koje je dobilo odlične kritike i zasjelo na vrhove svjetskih književnih lista. U njemu je izložio dvadeset lekcija 20. stoljeća prilagođenih današnjim okolnostima.
 
Ulaz na Tribinu je slobodan.

Timothy Snyder

O tiraniji : Dvadeset lekcija 20. stoljeća

  • Prijevod: Damir Biličić
  • Naklada Ljevak 10/2017.
  • 128 str., meki uvez
  • ISBN 9789533551203
  • Cijena 89.00 kn

Povjesničar Timothy Snyder, uznemiren autoritarnom i opasnom politikom Trumpove administracije, u svom  djelu 'O tiraniji', na primjerima tragične europske povijesti 20. stoljeća pokazuje kamo američko ili bilo koje drugo društvo može odvesti nedemokratski oblik vladavine, odnosno tiranija.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –