Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 26.06.2005.

Uskoro u AGM-u: novi Ammaniti, McCall Smith + preuređena knjižara

Nakon što je za ljetnu sezonu lješkarenja i čitanja AGM upravo lansirao tempirani hit, knjigu «Gori domovina: Steve i Samoula u Hrvatskoj» već uigranog spisateljskog tandema Zoran Lazić & Tonči Kožul (prve reakcije su odlične, tema je ljetna – tko to pali naše šume?) uz još nekoliko važnih knjiga domaćih autora (prozne zbirke «Pustolovine Glorije Scott» Mime Simić i «Muke Mikuline» Svjetlana Lacka Vidulića) uskoro će iz tiska stići nova knjiga talijanskog autora Niccola Ammanitija.

Riječ je o piscu suvremena senzibiliteta koji se napajao suvremenom pulp prozom, stripovima, horror pričama i drugim izvorima suvremene medijalnosti. Ammaniti je autor zanimljive biografije, nikad zavšeni studij biologije otac mu je jedva oprostio kad se suočio sa sinovljevim knjiškim uspjehom. Nakon što mu je prije nepune dvije godine objavio roman «Ja se ne bojim», AGM mu ovaj put objavljuje zbirku priča «Blato», knjigu koja je zapravo najavila smjenu generacija i inauguraciju «talijanskog pulpa».

U pripremi je i prva od niza knjiga Alexandera McCall Smitha, čime će u potpunosti zaživjeti novi, visokoliterarizirani krimići koji se događaju u Botsvani, s crnom punašnom damom srednjih godina, ms. Precious Ramotswe.

A kako se ne bi samo pričalo o knjižarama koje se zatvaraju, tijekom srpnja će se konačno otvoriti i AGM-ova preuređena knjižara u Teslinoj, koju bi na radost čitatelja trebala popratiti i spektakularnu akciju, kakva... to je još tajna.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –