Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 07.06.2013.

Vesna Krmpotić predstavlja knjigu 'Portret majke Indije' u Rijeci
Održava se
10.06.2013.

Vesna Krmpotić će u ponedjeljak 10. lipnja u 19 sati, u riječkom antikvarijatu Ex libris predstaviti svoju novu knjigu "Portret majke Indije". Riječ je o svojevrsnoj sublimaciji autoričinih znanja, iskustava i ljubavi prema Indiji kao prostoru, civilizaciji i ljudima.

Druženje s autoricom koja je objavila sto i osam knjiga vodit će književnik, teoretičar, prevoditelj i indolog Igor Grbić, a organizator ovog zbivanja je riječki ogranak Hrvatskog društva pisaca.

Veličinom opusa i recepcijom, kako unutar struke tako i među širom publikom, Vesna Krmpotić zauzima posebno mjesto na književnoj sceni. O tome svjedoče brojne književne nagrade, ali i iznimna čitanost njenih djela.

U novoj knjizi "Portret majke Indije", autorica ponovo uranja u neiscrpan izvor inspiracije, koji u njenom slučaju predstavlja Indija, zajedno sa svojom poviješću, kulturom, filozofijom i načinom života. Ova knjiga sintetizira golemo autoričino znanje o Indiji, stečeno za brojnih posjeta, u kontaktu s indijskim misliocima, pjesnicima i svetim ljudima, ali i permanentnim proučavanjima djela o povijesti Indije.

  

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –