Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 07.10.2005.

Vuković & Runjić u svjetskoj biblioteci Mitovi

Nakladnička kuća Vuković & Runjić, uz 33 izdavačke kuće iz cijelog svijeta uključujući i Hrvatsku, pridružila se novoj, svjetskoj biblioteci Mitovi koja je vjerojatno jedan od najambicioznijih nakladničkih projekata u povijesti, i nedvojbeno vrhunski književni događaj u 2005.

Biblioteka Mitovi projekt je stvoren u proljeće 1999. prema zamisli urednika Jamieja Bynga iz britanske izdavačke kuće Canongate Books. Ideja je bila da se pozovu najbolji svjetski pisci da na svoj način prepričavaju tradicionalne pripovijesti na kojima počiva kultura čovječanstva i tako im daju nov život. Zauzvrat će njihovi mitovi biti objavljeni diljem svijeta.

Jamie Byng izjavio je kako je «Pokretanje biblioteke Mitovi golemi je događaj, kulminacija šest godina priprema, truda i planiranja. To je doista herkulski pothvat. Već nam se sad pridružio niz iznimnih imena, a i trideset tri vrhunska izdavača. Koliko je nama poznato, još se nikad u povijesti izdavaštva nije dogodilo da toliko nakladnika kreće u objavljivanje biblioteke u isti dan.» Prvi naslovi koji će se pojaviti u hrvatskom izdanju po izboru urednica hrvatske edicije, Maje Šoljan, jesu:
«Kratka povijest mita» autorice Karen Armstrong, «Penelopeja: mit o Penelopi i Odiseju» Margaret Atwood i «Kaciga užasa: mit o Tezeju i Minotauru» Viktora Pelevina.

Međunarodna promocija svjetske biblioteke Mitovi održati će se u četvrtak, 20. listopada 2005. u 16.30, u hotelu Frankfurter Hof, u Frankfurtu.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –