Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Esmahan Aykol

Hotel Bospor

  • Nakladnik: Hena com
  • Prijevod: Maja Tutavac
  • 10/2014.
  • 222 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532590845
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Hotel Bospor" je prvi krimić iz serije romana o detektivki Kati Hirschel turske spisateljice Esmahan Aykol. Pored krimi zapleta koji će glavnu junakinju odvesti na polje filma, međunarodnog zločina, politike i korupcije roman daje uvid u tursko njemačke odnose koje autorica duhovito raskrinkava.

Pišući krimić Aykol je napisala i priču o Istanbulu i turskom načinu života, roman je prepun hedonizma, humora, ljubavi prema knjigama i životu općenito. Ona piše s lakoćom, jednostavnim stilom, a najveće joj je oružje dobro iznijansiran humor i ironija kojima oslikava trenutnu društvenu situaciju u Njemačkoj i Turskoj. I uspješno prkosi predrasudama.



"Zabavan i duhovit roman koji pruža smion uvid u odnose Nijemaca i Turaka."

Der Spiegel 


"Sjajan roman o Istanbulu. Turski stil života, stereotipi u muškom svijetu, politika, korupcija – Esmahan Aykol piše o svemu tome lako i duhovito."

Petros Markaris



***

Esmahan Aykol rođena je 1970. u Edirnama. Završila je studij prava na Sveučilištu Istanbul. Za vrijeme studija radila je kao novinarka u časopisu Sokak. Radila je za novine Güneş, Nokta i Radikal İki. Pravo je magistrirala na berlinskom sveučilištu Humboldt, a sada ondje završava i doktorat. Ostali romani su joj: "Kelepir Ev" (2004.), "Savrulanlar" (2007.) i "Süpheli Bir Ölüm" (2008.) Knjige su joj prevedene na desetak jezika. Živi u Istanbulu i Berlinu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –