Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Neven Orhel

Iskra

  • Nakladnik: Fraktura
  • 10/2014.
  • 224 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532665888
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

 

Studeni je 1991., Zagreb je zamračen, sirene svakodnevno zavijaju, ljudi u strahu iščekuju televizijske vijesti, Vukovar je pred padom. U vili na Šalati u vlasništvu Katoličke crkve pronađen je mrtav ugledni francuski državljanin, porijeklom Srbin iz Vukovara. Glavni inspektor u nedostatku ljudstva mora za slučaj angažirati mladu hrabru inspektoricu, bivšu studenticu književnosti Mirnu Burt, koja se netom vratila s ratišta, a čiji je muž liječnik ostao u vukovarskoj bolnici. Istovremeno istražuju nestanak četverogodišnje djevojčice, a jedna od osumnjičenih, zahvaljujući svojim pismima, upravo je mlada inspektorica.


Roman "Iskra" prepun je obrata i odiše atmosferom straha i sveopćeg nepovjerenja, narušenim međuljudskim odnosima i herojstvom. Neven Orhel, autor jednog od čitanijih hrvatskih romana "Uzbuna na odjelu za rak", vratio se publici iznimnim krimićem s zanimljivim likovima na čelu s mladom inspektoricom Mirnom. 


***

Neven Orhel rođen je 1947. u Zagrebu. Po zanimanju je liječ­nik. Od 1973. do 1975. studira akupunkturu u Parizu te se usavršava u Kini, Japanu i Njemačkoj. Niz godina vodi privatnu ordinaciju za liječenje bolesti vena. Njegov prvi roman "Uzbuna na odjelu za rak" (1983.) doživio je u zemlji tri izdanja te je preveden na slovački, češki i poljs­ki, s ukupnom nakladom od 150.000 primjeraka. U Slovačkoj je po romanu napravljena dvosezonska TV-serija, koja se reprizirala desetak godina. Objavio je još romane: "Ponoć­ni susret" (1985.), "Ostavština" (1989.) i "Noćna pjes­ma" (2001.).

 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –