Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Amitav Ghosh

More makova

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Vlatka Valentić
  • 06/2015.
  • 464 str., meki uvez
  • ISBN 9789532861211
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Uzbudljiva saga smještena u 19. stoljeće satkana je oko velebnoga jedrenjaka Ibisa. Otiskuje se na burno putovanje preko Indijskog oceana, ususret surovim opijumskim ratovima s Kinom, a okupio je šaroliko društvo: mornare i slijepe putnike, kulije i kažnjenike.

U doba kolonijalnih previranja, sudbina je združila raznorodnu galeriju Indijaca i zapadnjaka, od propaloga radže i američkoga oslobođenika do udovice s makovih polja i osirotjele mlade Francuskinje. More će sprati stare obiteljske spone i Ibisovi će putnici jedni u drugima naći braću po brodu. Udarit će temelje nevjerojatne dinastije koja će premostiti kontinente, rase i naraštaje.

Nedogledni obzori ove povijesne pustolovine steru se od Gangesovih polja opojnoga maka, preko uzburkanih oceanskih pučina, do egzotike kantonskih uličica. No "Moru makova" silni životni zamah pruža upravo široka lepeza likova čija dijaspora sažima mučnu kolonijalnu povijest Istoka. U rukama nam je remek-djelo jednog od ponajboljih svjetskih romanopisaca.

**

More makova, prvi dio epske trilogije o Ibisu, zavidno je raskošna saga. Obiluje akcijom i pustolovinama à la Dumas, ali i trenucima tolstojevske pronicavosti uz pokoju notu dickensovske sentimentalnosti. - The Observer

Do danas najbolje i najambicioznije Ghoshevo djelo. Ghosh piše s besprijekornom kontrolom, živo i katkad iznenađujuće maštovito. - The New Yorker

Novi roman Amitava Ghosha prava je babilonska kula i sjajno prenosi jezičnu raznolikost svojih likova. More makova čudesno je djelo nevjerojatnog raspona i suverene moći. - The Plain Dealer

***

Amitav Ghosh autor je međunarodnih bestselera "More makova", "Rijeka dima" i "Ognjena poplava" koji tvore "Ibisovu trilogiju". Uz nju je napisao još deset romana i publicističkih djela, te tri knjige eseja. Rođen u Kolkati 1956., odrastao je i školovao se u Bangladešu, Šri Lanki, Iranu, Egiptu, Indiji te Velikoj Britaniji, gdje je doktorirao antropologiju na Oxfordu.

Dobitnik je niza nagrada, uključujući francusku Prix Medici Étranger, prestižnu nagradu indijske Akademije Sahitya, nagradu Arthur C. Clarke i nagradu Pushcart. U siječnju 2007., predsjednik Indije dodijelio mu je Padma Shri, jedno od najvećih indijskih priznanja.

Roman "More makova" bio je u užem izboru za nagradu Man Booker 2008., a osvojio je nagrade Crossword Book Prize i India Plaza Golden Quill Award. Djela Amitava Ghosha prevedena su na više od dvadeset jezika. Gostujući je predavač na sveučilištu Harvard, a živi u Indiji i u Brooklynu u New Yorku.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Amitav Ghosh: O trilogiji Ibis –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –