Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Tarjei Vesaas

Ptice

  • Nakladnik: Fidipid d.o.o.
  • Prijevod: Munib Delalić
  • 09/2014.
  • 210 str., meki uvez
  • ISBN 9789537542184
  • Cijena: 13.27 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Priča o bratu i sestri koji žive sami u staroj, trošnoj kući u blizini jezera, i čiji se usamljen i jednoličan život dramatično mijenja kad u nj ulazi i treća osoba... jedna od najomiljenijih i najčitanijih knjiga norveške književnosti.

Jednostavnom pričom Vesaas je stvorio složeno, mnogoznačno djelo, i jedno od svojih najboljih djela, a i jedno od najboljih djela norveške književnosti XX. stoljeća.



**

"Riječ je o duboko osjećajnom i humanom tekstu, koji snažno uvlači u misaone rukavce jednog tragičnog sanjara. Dvoma će otuđenicima od svijeta jedini, ali zato fatalan, rez u polaganom i tihom bivanju Vesaas priuštiti u posljednjoj trećini romana, intruzijom treće osobe u njihov samonametnuto uzan kadar: Hega će se zaljubiti.


'Ptice' su od takvih narativa kojima ne treba zapleta ni akceleracije. Rahli psihološki roman trodijelne strukture usložen od pedesetak kratkih, elegantnih poglavlja, čita se bez prekida i odlaganja, gotovo kao napetica. A to je samo naoko neshvatljivo - jer da se ništa važno u tome štivu ne događa, tek je privid. 

Tarjei Vesaas ispisao je roman od onih koji ostavljaju pečat na duši, od kojih se ne odvajamo ni kad samu knjigu nježno i s uvjerenjem proslijedimo dalje."


Vanja Kulaš (iz kritike)

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –