Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
A. Saška Mutić

Dovoljno dobra

  • Nakladnik: Hena com
  • 02/2016.
  • 184 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532591248
  • Cijena: 14.47 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Dovoljno dobra" nastavlja sudbinu glavne junakinje Glumčeve "Zagrepčanke". Od oca Branislava Glumca i majke Saške Mutić novorođena Marijana nosi sa sobom traume iz prvoga dijela svojega života, ali začudnom upornošću i sustavnošću bori se sa svim problemima koje život neumoljivo nosi. Jedan problem međutim nikako da riješi. Silna žudnja za rajevima koje jedino ljubav posjeduje Marijanu proganja sve do pogreba njenog ljubavnika Luje gdje se poslije više desetljeća susreće s Vanjom. I Vanja je pun sumnji, ali to ništa ne pomaže da s Marijanom ne krene u ostvarivanje njihovih žudnji iz "Zagrepčanke".

Marijana je u tom dugom nizu godina rodila narušenog sina Marka i ambicioznu kćer Ivu, golemu energiju uložila je u emotivne temelje braka s Davorom, kao psihijatrica liječi pacijenticu Teu, a sama odlazi kolegi psihijatru dr. Novaku. Autorica s dubinskim poznavanjem ulazi u sva Marijanina stanja i raspolažući velikim darom da zamjećuje bezbrojne psihološke nijanse svojih junaka pruža nam knjigu kakva ostavlja trajne tragove i razmiče naša područja razmišljanja. U rukama nam je briljantno pisan roman u kojem se krije pravo bogatstvo mudrosti o tajnama i ljepotama dugog putovanja kroz tame i svjetla sudbine.

Alojz Majetić

 

Tekst Saške Mutić čini mi se nekako poznatim, a ipak udaljenim i novim. Fabularna tekstura ima drugu vizuru, s istog embrionalnog izvora i istoga stilskog modela. Ni na što ne polažem autorsko pravo! Kada me je autorica damski upitala za pravo, odgovorio sam: Pišite, ako vas pali duboka, nepatvorena potreba.

Želim Saški Mutić da talent potvrdi i drugijencima – novim knjigama.

Osjećam se pomalo nelagodno, no i dobro. Potvrđuje se nezarđala, dosjetljiva, starolatinska: „Knjige doista imaju vlastitu sudbinu.” Mimo primarnog ili sekundarnog autora.

Branislav Glumac

A. Saška Mutić rođena je 1970. u Zagrebu. Seli iz Zagreba 1995. u raznim smjerovima, ali Zagreb ostaje simbol doma i mladosti. Sada živi u Rijeci. U Americi, gdje je diplomirala fotografiju, živjela je u dva navrata. Afirmirala se u području dizajna, fotografije i vizualnih umjetnosti; izlagala je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj, Italiji i Americi. Članica je HDLU-a; konstantno radi na vlastitim projektima, a u zadnjih pet godina, u suradnji s Festivalom Opatija, snima uglavnom teatar i koncertna događanja. Njezini su radovi objavljivani u stručnim fotografskim časopisima, a objavila je i vlastitu knjigu fotografija pod nazivom "First Memories".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Dovoljno dobra - A. Saška Mutić –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –