Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Åsa Larsson

Sunčeva oluja

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • Prijevod: Zvezdana Pilepić
  • 02/2016.
  • 372 str., meki uvez
  • ISBN 9789533038735
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Novi skandinavski krimić iz pera jedne od najčitanijih švedskih autorica Åse Larsson.
 
Glavna junakinja romana "Sunčeva oluja" Åse Larsson radoholičarska odvjetnica Rebecka Martinsson napušta svoju štokholmsku firmu i bježeći od frenetičnog životnog tempa vraća se svojim korijenima u Kiruni, najsjevernijem gradu u Švedskoj, prihvaćajući ondje posao javne tužiteljice. No njezin put na sjever u potrazi za mirom i spokojem ubrzo se pretvara u noćnu moru kad se suoči s nizom stravičnih ubojstava koja će je natjerati da se vrati u vlastitu prošlost.

Larssoničini kriminalistički romani odlikuju se izrazito dotjeranim proznim stilom obilježenim detaljima i opisima te posvećivanju pažnje psihološkoj razradi likova, što njezin pristup izdvaja i pretvara u netipičnu pojavu u spartanskom miljeu suvremenog kriminalističkog romana, uzdižući njezino pisanje na razinu umjetničke proze i upisujući njezino ime u elitni krug suvremene švedske književnosti.

Švedska autorica Åsa Larsson je jedna od najpoznatijih i najomiljenijih spisateljica u Skandinaviji ali i diljem Europe. Za svoj prvi roman, “Sunčeva oluja” napisan 2003. godine osvojila je nagradu Akademije švedskih pisaca kriminalističkih romana za najbolju debitantsku knjigu te ušla u uži izbor za međunarodnu nagradu Duncan Lawrie International Dagger Award. Dosad je napisala pet romana s glavnom junakinjom Rebeckom Martinsson – radoholičarskom odvjetnicom u štokholmskoj odvjetničkoj firmi – a drugi roman iz te serije (“Det blod som spillits” / “Prolivena krv”) pritom je, jednako kao i peti roman (“Till offer åt Molok” / “Drugi smrtni grijeh”) od strane Akademije švedskih pisaca kriminalističkih romana proglašen najboljim kriminalističkim romanom godine. ”Drugi smrtni grijeh” također je 2013. nominiran za prestižnu međunarodnu nagradu Glass Key Award.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Solstorm –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –