Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Michael Backes

Marihuana kao lijek : Praktični vodič za upotrebu marihuane u medicinske svrhe

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • Prijevod: Alica Bjeli Duduković
  • 05/2016.
  • 264 str., meki uvez
  • ISBN 9789531419727
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Podaci koji se temelje na primjeni konoplje u liječenju bolesti i zdravstvenih tegoba te detaljan vodič kroz najpopularnije sorte.

Knjiga "Marihuana kao lijek" opsežan je izvor za razumijevanje i korištenje medicinske konoplje. U ovom prijeko potrebnom vodiču autor Michael Backes otkriva kako konoplja utječe na tjelesni sustav, kako ju je najbolje pripremiti i primijeniti te kako kontrolirati i prilagoditi dozu.

Istražuje 27 najpopularnijih sorti konoplje te tegobe za koje su pacijenti izjavili da je učinkovita. Također navodi 29 bolesti, za koje liječnici obično savjetuju primjenu medicinske konoplje, uključujući kroničnu bol, mučninu uzrokovanu kemoterapijom, migrenu, multiplu sklerozu, Alzheimerovu bolest, fibromialgiju i Parkinsonovu bolest.

Michael Backes specijalizirao se na području znanosti o konoplji i za politička pitanja u tvrtki za savjetovanje u južnoj Kaliforniji koja ima klijente diljem Sjedinjenih Američkih Država. Prethodno je osnovao prvi dispanzer s medicinskom konopljom temeljen na iskustvu. Backes je aktivan u Projektu CBD, neprofitnoj obrazovnoj službi posvećenoj promociji istraživanja medicinske koristi kanabidiola (molekule konoplje koja ne izaziva psihoaktivnost), u Međunarodnom udruženju za kanabinoidne lijekove. Član je Odbora za konoplju američkog Udruženja za biljne proizvode. Živi u južnoj Kaliforniji.


Iz strane kritike:

Detaljno i točno. Jednostavno se čita te donosi sve što svaki liječnik koji propisuje recepte, kao i svaki pacijent, trebaju znati o medicinskoj konoplji, njezinu metabolizmu i učincima, rizicima i mogućim prednostima te o mjerama opreza, dostupnim oblicima i načinima primjene. - Sander Greenland, umirovljeni profesor, Škola za javno zdravstvo Fielding, Sveučilište u Kaliforniji, Los Angeles

Michael Backes skupio je veoma vrijedno znanje iz različitih disciplina koje podupire današnje praktične pristupe korištenju medicinske konoplje – najvažnije je koje sorte mogu najbolje djelovati na određeno zdravstveno stanje – te nas priprema na to što možemo očekivati u skoroj budućnosti. Marihuana kao lijek dobro je napisana knjiga, puna podataka te ponajprije moderno i očaravajuće štivo. - Robert C. Clarke, projektni menadžer u Međunarodnom udruženju za konoplju te autor knjige Cannabis: Evolution and Ethnobotany

Izvrsno napisan i lako dostupan stručni vodič pun praktičnog znanja... Sigurno će postati temeljni poučan tekst o vrijednosti i dubini odnosa čovjeka i konoplje te o načinu kako primijeniti ono najbolje što se zna o medicinskoj konoplji da bi se postiglo maksimalno zdravlje i dobrobit. - dr. sc. Sunil Kumar, Aggarwal, dr. med., stručnjak za medicinsku konoplju

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –