Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Jezična politika : Između norme i jezičnog liberalizma

  • Nakladnik: Srednja Europa
  • Urednik: Barbara Kryzan-Stanojević
  • 11/2016.
  • 100 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789537963477
  • Cijena: 105.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Knjiga pod naslovom "Jezična politika — između norme i jezičnog liberalizma" rezultat je rada na projektu čiji je naslov Suprotstavljanje globalizaciji jezika i kultura. Projekt je pobudio velik interes i rezultirao četirima znanstvenim skupovima u okviru kojih je prezentirano 45 referata. U projekt se na taj način uključilo tridesetak autora. Rezultat projekta su također tri zbornika kojima se pridružuje i ova zaključna knjiga.

U sve četiri knjige objavljeno je 47 članaka. Dosadašnji zbornici bili su grupirani po temama, a sve su se teme okupile oko odnosa prema jezičnoj normi i opasnostima koje vrebaju za opstanak jezika u doba globalizacije. Ovaj je zbornik pomalo drugačiji. U njemu smo pokušali naći mjesto za one koji možda nisu imali priliku izraziti svoj stav o jeziku na našim skupovima ili za one koji su smatrali da je nešto ostalo nedorečeno.

Članci sadržani u ovoj knjizi, više nego je to bio slučaj u prethodnim knjigama, otvaraju niz tema vezanih uz jezičnu politiku. Ova je knjiga dokaz da se o jeziku može razmišljati na različite načine, a diskusija o njemu — koliko god žustra bila — ne mora biti borba protiv nego može otvarati mogućnost dijaloga.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –