Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Juan Gabriel Vásquez

Reputacije

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Dinko Telećan
  • 04/2018.
  • 174 str., meki uvez
  • ISBN 9789532861617
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Riječ je o najutjecajnijem političkom karikaturistu u zemlji, "čovjeku koji je kadar izazvati opoziv zakona, preokrenuti sučevu presudu, svrgnuti gradonačelnika ili ozbiljno ugroziti stabilnost jednog ministarstva, pri čemu su mu jedino oružje papir i tuš". Političari ga se boje, a vlada mu iskazuje počasti. U svojoj šezdeset šestoj godini, nakon četiri desetlječa briljantne karijere, on može reči da mu je zemlja pod nogama. No sve če to promijeniti neočekivan posjet jedne žene. Nakon što zajedno s njom obnovi uspomenu na jednu već davnu noć, Maliarino če biti primoran prevrednovati cijeli svoj život, dovesti u pitanje svoj položaj na ovom svijetu.

Juan Gabriel Vasquez u noveli "Reputacije" se vraća svojim najsnažnijim opsesijama: težini prošlosti, rupama u sjećanju, načinu na koji se naši životi presijecaju sa svijetom politike. Ali ujedno je posrijedi roman o važnosti javnoga mnijenja u našim društvima. U zahtjevnom žanru novele, koji je iznio toliko remek-djela u latinoameričkoj tradiciji, Vasquez nam daruje svoje najintimnije djelo: intenzivnu refleksiju o slabosti javnih i privatnih prosudbi, o neopozivim susretima koji zauvijek mijenjaju ono za što mislimo da je u nama konačno.

Vasquez je nanovo izumio latinoameričku književnost za 21. stoljeće.
Jonathan Franzen

Juan Gabriel Vásquez (Bogotá, 1973.) najpoznatiji  je kao autor romana "Zvuk stvari što se ruše", knjige koja je osvojila nagradu Alfaguara i Englesku nagradu PEN-a, a ušla je i u finale za Médicis. Prije toga objavio je zbirku pripovijedaka "Ljubavnici svih svetaca" te romane "Doušnici" i "Tajna povijest Costaguane", koje su kritičari i čitatelji primili podjednako ushićeno. Studirao je latinoameričku književnost na pariškoj Sorbonnei, a već više od desetljeća dom mu je u Barceloni. Još od objavljivanja svoga prvog romana Juan Gabriel Vásquez dosljedno impresionira čitatelje i recenzente svojim talentom, mudrošću i zapanjujućom pripovjedačkom zrelošću.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –